XS
SM
MD
LG

Vlasenički motoristi u humanitarnoj akciji

Motoristi su još jednom pokazali da opasan izgled i kožne jakne kriju velika i nježna srca.

Podjelom prvih paketa sa prehrambenim proizvodima i sredstvima za održavanje higijene, članovi Moto kluba „Ortodoks“ iz Vlasenice su počeli realizaciju svoje prve humanitarne akcije.

„Potaknuti trenutnom situacijom vezanom za epidemiju korona virusa, odnosno činjenicom da ona ponajviše pogađa one koji inače spadaju u kategoriju socijalno-ugroženih, posebno starije osobe  koje žive same, odlučili smo da bar nekima od njih na neki način pomognemo. S obzirom da su hrana i higijenska sredstva svima najpotrebniji, izdvojili smo određenu novčanu  sumu za nabavku tih proizvoda. Nešto novca obezbijedili smo iz budžeta kluba, a veći dio su donirali naši članovi, kupili smo najpotrebnije namirnice i sredstva za čišćenje i  higijenu i napravili pakete koje ćemo podijeliti osobama na teritoriji naše opštine. Za samce je namijenjen paket, a porodice će uz paket dobiti i vreću brašna. Trenutno na spisku imamo pet porodica i sedam pojedinaca, ali nije isključeno da ćemo ga, u skladu sa svojim mogućnostima, i proširiti, i dodati bar još tri osobe.  To je najmanje što mi možemo uraditi u ovoj nimalo zavidnoj situaciji i svojim primjerom pokazati da su humanost  i solidarnost ono što nam je sada najpotrebnije“, kazao je Srđan Bjelanović, potpredsjednik vlaseničkih „Ortodoksa“.

Moto klub „Ortodoks“, koji trenutno broji 17 članova, osnovali su prije dvije godine vlasenički zaljubljenici u motore, a  zvanično je  registrovan krajem 2019. godine.