XS
SM
MD
LG

Magdalena Ilić novi biser Rogatice

Magdalena Ilić

ROGATICA - Atletika u Rogatici ima dugu tradiciju bez obzira što su uslovi daleko od idealnih, pa pod komandnom palicom iskusnog trenera Dejana Mićevića stasavaju nasljednici Ljiljane Sokolović, Zorana Kojića, Hamze Alića, Tanje Markovi, Milade Petrušić i drugi, čiji su rezultati i uspjesi ostali upisani ne samo na lokalnom nego i mnogo većem nivou.

Priliku da ih ne samo stigne, nego i dobrano nadmaši ima Magdalena Ilić (14) koja je već pobrala tuce medalja sa republičkih, ali i međunarodnih takmičenja.

- Atletikom se bavim skoro pet godina i za moje uspjehe najzaslužniji je trener Dejan Mićević. On je otkrio koje mi discipline najviše leže i usmjerio me ka skoku uvis i 100 metara sa preponama. Kao starija pionirka preskačem 155 centimetara i trčim 17,10 sekundi na 100 metara sa preponama - rekla je Ilićeva.

Njen trener dodaje da je ona novi dragulj atletike u Rogatici. Već je prvakinja BiH za mlađe i starije pionirke u skoku uvis okitivši se zlatnim medaljama na prvenstvima za 2019. u Sarajevu i Čitluku, a prvo mjesto u Republici Srpskoj osvojila je u Banjaluci.

Osim toga, Magdalena je prošle godine pobijedila na vrlo jakom mitingu u Sremskoj Mitrovici, a isto je učinila u Goraždu i Sarajevu. Tu je i pobjeda u finalu “Nestle lige” BiH i  dvoranskom mitingu u Sarajevu.

- Ono čim se ona i ja kao njen atletski učitelj posebno ponosimo je prvo mjesto na mitingu “Partizan 1945” u Beogradu, gdje je nadskočila i na kojem su joj na cilju u leđa gledale nade Crvene zvezde, Partizana i drugih klubova - rekao je Mićević. 

Uz to što postiže zapažene rezultate u atletici u kojoj je do sada osvojila 37 medalja, ova vrijedna djevojčica je i odličan učenik. Kako je prate medalje na atletskim borilištima, tako i u đačkim knjižicama bilježi samo petice.

Izvor: Glas Srpske