XS
SM
MD
LG

Skidanje zastave Albanije sa drona obeležilo mu kariju

Prošlo je šest godina od čuvenog drona i velikog skandala na utakmici Srbije i Albanije koja se odigrala na stadionu Partizana. 

Meč koji nikada neće biti zaboravaljen, jedna od ružnijih scena koju pamti fudbalska javnost u Srbiji obeležila je karijeru Stefana Mitrovića, fudbalera Strazbura, koji je na oduševljenje svih skinuo zastavu sa drona, što je isprovociralo igrače Albanije, koji su ušli u konflikt sa našim igračima.

Mitrović se prisetio detalja od pre šest godina u razgovoru za Butasport. 

- Taj detalj je obeležio moju karijeru, definitivno. Međutim, ja nikada nisam želeo da daje preveliki značaj tome i mnogi su me smatrali državnim herojem, da sam mogao da napravim čudo od toga, ali ja stvarno to nikada nisam želeo da upotrebim kao samoreklamu. Stvarno sam ponosan na to, mislim da bi svako drugi uradio isto na mom mestu. Mi smo Srbi, veoma ponosan narod i to jednostavno ne dozvoljavamo, a pogotovo ne na tlu naše zemlje - rekao je Mitrović.

Nije imao problema sa igračima albanskih korena, ali je zato dobijao pretnje od pojedinih ljdui zbog skidanja albanske zastave. 

 - Nikad nisam imao problem, tada sam igrao u Frajburgu sa dva Albanca i nikad nisam problem sa njima. Kada sam se vratio sa tog reprezentativnog okupljanja imao sam raznih pretnji i svega... Imao sam sitnih problema, ali ništa strašno - zaključio je defanzivac francuskog Strazbura.

Izvor:espreso.rs