XS
SM
MD
LG

Velike rotacije vozača u Formuli jedan

LONDON, 13.maj (FENA) - Španski vozač Karlos Sainz u pregovorima je s Ferarijem i nabliži je da od sljedeće sezone bude angažovan kao zamjena za Nijemca Sebastiana Fetela, dok bi Australac Daniel Rikiardo u takvom raspletu mogao sjesti za upravljač MekLarena umjesto Sainza, prenose brojni talijanski, španski i britanski mediji.

Ferari je u utorak objavio da se na kraju 2020. rastaje sa Sebastianom Fetelom nakon šestogodišnje saradnje, što je pokrenulo lavinu špekulacija o budućnosti pojedinih vozača kojima također prestaju obveze prema timovima na kraju ove godine.

Prema nekim izvorima 25-godišnji Sainz i Ferari su već u poodmakloj fazi pregovora. Tridesetogodišnji Daniel Rikiardo je u posljednjoj godini ugovora s Renoom, s kojim se povezuje Španac Fernando Alonso koji je na kraju 2018. napustio formulu 1. Alonso je upravo vozeći bolid Renoa osvojio naslove svjetskog prvaka 2005. i 2006.

"Mogu zamisliti scenarij u kojem Sainz ide u Ferari, Rikiardo završava u MekLarenu, a svoje sjedalo u Renou ostavlja Alonsu", izjavio je nekadašnji britanski vozač Martin Brundl, a danas komentator trka formule 1 za Skaj Sport, prenosi Hina.