XS
SM
MD
LG

Definitivno Sains Ferarijev

Karlop Sains

Nakon što je Ferari objavio da Sebastijan Fetel napušta redove italijanske ekipe na kraju godine, danas je potvrđena i informacija kako će ga zamijeniti Karlos Sains Junior, dok će u Meklaren Danijel Rikardo.

Karlos Sains junior (Foto:autosport.com)

Meklaren je potvrdio da će Sains napustiti ekipu na kraju godine, a Ferari je nekoliko minuta kasnije potvrdio dolazak Španca koji je prošle sezone završio na šestom mjestu poretka vozača.

Imao je nastup za pamćenje na Velikoj nagradi Brazila, kada se senzacionalnim trećim mjestom "ugurao" na podijum. Sains je sa Ferarijem potpisao dvogodišnji ugovor.

Rikardu ugovor sa Renoom ističe na kraju godine, a s obzirom na to da je Australijanac željan dobrih rezultata i da Meklaren ima veće šanse da ih ostvari u narednim godinama, njegova odluka nije iznenađujuća.

Britanska ekipa je potvrdila i kako će Lando Noris biti drugi vozač Meklarena 2021. godine.

Mediji pišu kako bi Rikardovo mjesto u Renou mogao popuniti Fernando Alonso.

Fetel nije objavio planove za budućnost nakon što je potvrđen razlaz s Ferarijem. Malo je vjerovatno da će četverostruki prvak svijeta postići dogovor sa Ferarijevim rivalima - Mercedesom i Red Bulom, a bivši F1 vozač Martin Brundle vjeruje kako bi se Fetel mogao i povući iz Formule 1.