XS
SM
MD
LG

Milunović: Trener do kraja maja

Darko Milunović

Darko Milunović, predsjednik Fudbalskog kluba Rudar Prijedor istakao je da će novi šef stručnog štaba ovog prvoligaša Republike Srpske biti izabran do kraja ovog mjeseca.
-Poslije odlaska Igora Jankovića u potrazi smo za novim šefom stručnog štaba, a on će sigurno biti domaći stručnjak, sa prijedorske regije, mlad i ambiciozan, koji posjeduje UEFA profi licencu. To su uslovi koje smo postavili za novog trenera, jer samo taj profil može da razumije suštinu. Već smo obavili neke razgovore, ali još nismo donijeli nikakvu definitivnu odluku. Ime novog trenera biće poznato do kraja ovog mjeseca. Poslije toga imaćemo sasvim dovoljno vremena da sklopimo igrački kadar i počnemo pripreme za novu sezonu u kojoj želimo titulu i povratak u Premijer ligu BiH – rekao je Darko Milunović, prvi čovjek “rudara” sa Sane.
Javnost u Prijedoru je pronašla glavnog favorita za poziciju trenera seniora Rudar Prijedora – Srđana Marjanovića, trenera juniorskog pogona kluba.
-Srđan Marjanović je naša budućnost, trener na kojeg polažemo velike nade i vjerujemo, ali on još nije imenovan. Želimo, objektivno, da sagledamo sve činjenice. Treba nam mlad i ambiciozan stručnjak što Marjanović svakako jeste, javnost je za njega, lično i ja smatram da bi bio dobro rješenje. Međutim, ukoliko krene na seminare za trenersku licencu to će da iziskuje određena odsustva iz kluba, što može da se toleriše u omladinskom, ali ne i u seniorskom pogonu, pogotovo kada su ambicije takve kakve jesu. Marjanović poznaje situaciju u klubu, a plašimo se da ga brzo ne potrošimo, da svi zajedno ne sagorimo u ovoj cijeloj priči – istakao je Milunović.
Istina je i to da je u Prijedoru deficit stručnjaka sa UEFA profi licencom, a u klubu su svjesni da moraju da ispoštuju i ostale uslove oko licenci, prevashodno u omladinskom pogonu. 
-Koliko god obraćali pažnju na igrački tako moramo da vodimo brigu i o trenerskom kadru i ne sumnjam da ćemo pronaći adekvatna i kvalitetna rješenja – rekao je na kraju Darko Milunović.
Produžetkom saradnje sa ekipom GOŠK-a iz Gabele Vule Trivunović je otpao sa liste potencijalnih trenera “rudara”, a pored Srđana Marjanovića koji je prethodnih dana obilježen kao prvi “pik” u konkrenciji za nasljednika Igora Jankovića je i Boris Savuić, trener beogradskog IMT-a, ali i Zoran Bujić, trener Borca iz Kozarske Dubice, Saša Keranović koji je takođe dugo u omaldinskom pogonu “rudara”, a u gradu na Sani se pojavila i informacija da bi klupu zeleno-crnih mogao da preuzme Ognjen Koroman, bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore i Srbije.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8