XS
SM
MD
LG
21.05.2020 Administrator DC

Vardar postaje Vardar 1961

Mihajlo Mihajlovski, predsjednik rukometnog kluba Vardar obznanio je medijima kako je preuzimanje kluba od Sergeja Samsonenka u posljednjoj fazi. Za Televiziju Telma rekao je kako su administrativni poslovi za formiranje dioničkog društva Vardar blizu okončenju i da se uporedo radi na igračkom kadru za narednu sezonu.

- U posljednjoj smo fazi preuzuimanja kluba od Samsonenka, nakon čega planiramo registrovati novi subjekt koji će se zvati Vardar 1961, rekao je Mihajlovski i tako otkrio kako će rukometni prvak Evrope dobiti dodatak u imenu.

Za sada se zna da iz šampionske ekipe ostaju kapetan Stojanče Stoilov, naš Ivan Čupić, Timur Dibirov  i Gleb Kalaraš, a potvrđen je dolazak francuskog golmana Robina Kanterrelja.

Najavljeni su pregovori s mladim Portugalcem Miguelom Martinsom Soaresom iz Porta s kojim se pregovara oko odštete, te još nekim igračima.

Možda najbitniji detalj cijele priče jest da je Mihajlovski potvrdio dolazak nekih novih sponzora s namjerom da se održi razina finansijske postojanosti dvostrukog prvaka Evrope, ujedno i aktuelnog.

- Cilj nam je barem četvrtfinale Lige prvaka a možda i Final Four. Jaka ekipa za SEHA ligu, te dvostruka kruna u Makedoniji.

Mihajlovski je ovako postao ''alfa i omega'' kluba u kojem je već duže vrijeme, a ruski bogataš Sergej Samsonenko kupio je klub uoči sezone 2013/2014.