XS
SM
MD
LG

Puljizović rukometaš finskog Koksa: Prvenstvo prekinuto, nema šampiona

Bh. rukometaš rodom iz Dervente  koji nastupa za finski Rihimen Koks Saša Puljizović, trenutno boravi u ovoj zemlji gdje je sve stalo, pa i rukomet, kao i u cijelom svijetu zbog pandemije virusa.

U razgovor za naš portal Puljizović kaže da je očekivao da će mjere u Finskoj popustiti, prije drugih zemlja.

„Iskreno, očekivao sam da će sve ovo malo drugačije biti u Finskoj, ali ipak nije. Ovdje to sve nekako ide sporije za sada. Za razliku od BiH, pa i regiona, ovdje još ne rade restorani, hoteli..“, kaže Puljizović.

Kada se pojavio virus, ekipa je i dalje bila u trenažnom procesu, ali ne dugo.

“Po početku panedmije u dvorani smo bili još neke dvije nedjelje radili, jer smo se nadali kao i većina sportista da će ovo brzo proći. Ipak, odužilo se sve. Veoma brzo, Finska federacija i Baltička liga donijele su odluku o prekidu sezona”, ističe ovaj Dervenćanin, dodajući da je sezona poništena i nema prvaka.

Inače, Koksi su prošle sezone osvojili tripletu, tačnije bili su prvaci Finske i osvojili Kup, te Baltičku ligu u kojoj nastupaju ekipe iz Bjelorusije, Ukrajine, Litvanije, Latvije, Estonije i Finske.

Ipak, sa pojavom pandemije, stali su i svi avionski letovi pa je tako ovaj igrač rodom iz Dervente od kraja marta u Finskoj.

“Situacija je bila takva da nisam mogao nazad i ostao sam u Finskoj, kao i većina stranaca u mom klubu. Očekujem povratak kući u narednim danima. Ipak, moram reći da sam ovaj period od dva mjeseca iskoristio da se adekvatno odmorim , radim na svom tijelu, na snazi, jer tokom sezone, usljed velikog broja utakmica nisam imao priliku da radim na nekim individualnim sposobnostima i veoma sam srećan zbog toga”, kaže ovaj rukometaš.

Pandemiju je iskoristio i da se posveti školovanju, jer je nedavno upisao Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli.

“Dosta vremena sam provodio prateći onlajn predavanja i moram priznati da mi je jako prijalo ovo vrijeme, posvećeno intezivnijem individualnom napretku  i edukaciji”,navodi Puljizović, te je za kraj istakao da mu nedostaje porodica, njegov grad, ali da je istovremeno ponosan na nivo odgovornosti i suosjećanja, koju su njegovi Dervenćani pokazali u ovom teškom periodu, i nada se da su svi iz svega ovoga  nešto naučili .