XS
SM
MD
LG

Jadran Neum kreće sa radom

Vaterpolo klub Jadran, Neum

Dugo je Neum bio izvan svih okvira kada je riječ o vodenim sportovima, ali Vaterpolo kluba Jadran iz Neuma bi uskoro trebao ovaj trend okrenuti u svoju korist.

Revitalizacija ovog sporta u Neumu drži se skoro za svetinju, pa iz ovog kluba poručuju kako će sve stručne potencijale angažovati u realizaciji ovog cilja. Trenutno pred vodećim ljudima ovog kluba stoji " zadaća" obavezne registracije u plivački i vaterpolo Savez Federacije BiH.

Ide to sada polako i sigurno, poručili su iz kluba, a  imaju ono najvažnije, radost i smijeh djece kada dolaze i nostalgiju za treningom i prije nego se on završi.

Korona je  druženje djevojčica i dječaka sa trenerima nakratko bila prekinula, no vrijeme koje je pred njima iskoristiće sada  na najbolji mogući način, trenirajući i uživajući u napretku.

Prve dvije tri sedmice treninzi će se održavati na otvorenom igralištu hotela Zenit, poštujući sve epidemiološke mjere, nakon tog perioda se kreće sa treninzima u zatvorenom bazenu pomenutog hotela, kao i treninzima u moru .

Ovim putem Vaterpolo klub Jadran Neum poziva sve zainteresovane djevojčice i dječake da dođu na probni sedmični trening i uvjere se zašto je ovaj klub jedan od najbržih rastućih sportskih kolektiva u gradu.