XS
SM
MD
LG

Boris Savić: Ne plašim se izazova

Boris Savić

Boris Savić (32), mladi trener koji je ponikao, kao fudbaler, u Crvenoj zvezdi, na klupi Rudar Prijedora imaće novi izazov. Uprava “rudara” sa Sane ukazala mu je poverenje da u idućoj sezoni Prve lige Republike Srpske sa zeleno-crnima ostvari prioritetni cilj – povratak u Premijer ligu BiH.

Pre pandemije koronavirusa Savić je sedeo sa klupi beogradskog IMT-a s kojim je izborio plasman u viši rang takmičenja. Pre toga bio je šampion drugoligaškog zapada u Republici Srpskoj sa Jedinstvom iz Žeravice, a “kalio” se i na klupi premijerligaša Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišića.

-Ne plašim se izazova, želim da napredujem u trenerskoj karijeri i poziv iz Rudar Prijedora sam shvatio pošto su mi se svidele ambicije i planovi kluba, poklapaju se sa mojim. Osim toga u Prijedoru imam mnogo prijatelja i bivših saigrača, tu sam igrao, poznajem situaciju. Prijedor je grad koji zaslužuje premijerligaša BiH. Ljudi u gradu vole fudbal, klub im je sportsko mezimče, Prijedor je fudbalska sredina još iz jugoslovenskog vremena, tradicija je to koja obavezuje. Nadam se da ću uspeti da opravdam ukazano poverenje – istakao je Boris Savić, novoizabrani šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Čim se steknu uslovi Savić će iz Beograda doputovati u Republiku Srpsku na potpisivanje ugovora.

-Imamo dovoljno vremena za kvalitetne pripreme. Raduje me novi susret sa Prijedorom koji mi je ostao u lepom sećanju i uspomenama. Brzo smo se dogovorili. Osim toga poznajem dobro ljude koji vode klub i imaju jasne i iskrene ambicije. Svi smo na istom zadatku i učinićemo sve da ostvarimo zacrtani plan, Rudar Prijedor vratimo tamo gde mu je, objektivno, po svemu i mesto, u elitu fudbala BiH – optimista je Savić.

U klubu spremaju strategiju za budućnost, sa mladim igračima koji bi trebalo da budu glavni oslonac u narednoj sezoni, ojačani sa iskusnim i prekaljenim pojedincima. U rad kluba biće uključen i fudbaler Al Ahlija Marko Marin, bivši kapiten Crvene zvezde.

-Klupska vizija je odlična, to je jedini način da klubovi na ovim prostorima prežive i traju, školovanje i selektoranje mladih fudbalera. Kada dođem dogovorićemo se oko igračkog kadra, zajedno ćemo sklapati taj mozaik. Nastojaćemo da ukomponujemo perspektivni tim na duže staze, a da ujedno rezultatski istrajemo i izborimo Premijer ligu BiH. Čekaju nas mnogi izazovi jer će Prva liga Republike Srpske u novoj sezoni imati 16 klubova. Zadatak nije nimalo jednostavan, ali borićemo se. Kao što sam rekao nisam strašljiv čovek. Kao trener, iako sam bio defanzivac, gajim ofanzivni fudbal, na gol više i to će biti naša formula. Verujem da će nam se poklopiti kockice. S nestrpljenjem čekam dolazak u Prijedor – jasan je na kraju bio Boris Savić, novi strateg Rudar Prijedora.

Prema najavama iz prijedorskog prvoligaša prozivka za novu sezonu trebalo bi da bude polovinom juna.

S. Basara


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8