XS
SM
MD
LG

Batak: Zadovoljan sam kako izgledamo

Fudbaleri Radničkog se već 19 dana pripremaju za nastavak sezone u Superligi i Kupu Srbije. Sezona je prekinuta pre dva i po meseca zbog pandemije koronavirusa, a trebalo bi da se nastavi za pet dana, utakmicama 27. kola Superlige Srbije.

Radnički će prema rasporedu koji je objavljen pre nekoliko dana, svoj prvi meč odigrati sledeće subote od 19.30 sati protiv Napretka u Kruševcu. Nakon toga, 3. juna, sledi mu gostovanje Čukaričkom u sklopu četvrtfinala Kupa Srbije, a preostala tri susreta u ligi odigraće protiv Rada i TSC-a u Nišu, te protiv Radnika u gostima. Ukoliko eliminišu Čukarički u Kupu, Nišlije će u polufinalu tog takmičenja nastupiti 10. juna.

Niški tim je sa 42 boda na svom kontu šesti na tabeli i ima osam bodova manje od četvrtoplasiranog TSC-a, pa će sve svoje snage usmeriti ka Kupu, pošto realno samo preko njega može da se treći put u nizu domogne evropskih kvalifikacija.

Izabranici Radoslava Bataka su tokom najvećeg dela priprema morali da treniraju pridržavajući se niza posebnih mera koje su uvedene zbog pandemije. Igrači su radili podeljeni u nekoliko grupa, kako bi se ispoštovala procedura, a jedna od najvažnijih je međusobni razmak od minimum dva metra. U poslednjih nekoliko dana mere su malo ublažene, pa su dozvoljene utakmice između sebe, ali prema rečima šefa stručnog štaba Radoslava Bataka, ekipi će svakako nedostajati nekoliko pravih test utakmica pred početak takmičarskih.

- Nije bilo lako spremati se za takmičarske izazove na ovaj način. Mi smo sve vreme maksimalno poštovali mere Vlade Republike Srbije, radili smo prema propisima i s obzirom na situaciju ja sam zadovoljan kako mi ekipa fizički izgleda na šest dana pred duel u Kruševcu. O nekoj formi je sada teško pričati, videćemo već kada krenemo da igramo. Neke standardne stvari na treninzima smo promenili, bilo nam je važno i da se niko ne povredi posle duge pauze i za sada sve ide onako kako smo planirali. Povređen nam je samo golman Petrović, ali to je povreda još od zimus, dok su svi ostali spremni za takmičarske napore - rekao je Batak.

Stručnom štabu Radničkog nije lako da sprema predstojeće mečeve u aktuelnim okolnostima.

Ne možemo da skautiramo protivnike, jer nije bilo prijateljskih utakmica i morali smo da pribegnemo alternativnim metodama. Gledamo njihove mečeve koje su igrali pre pauze, ali se i dovijamo da preko nekih poznanika skupljamo aktuelne informacije, a koje bi mogle da nam pomognu u pripremi. U svakom slučaju, svi smo u istom položaju, tako da sigurno niko neće biti u prednosti kada se nastavi sezona - jasan je Batak, koji je potom naglasio da je njegov tim spreman za igru pod strogim merama.

- Gledali smo svi utakmice Bundeslige i to nam je puno pomoglo. Protokol će i kod nas biti sličan. Mi oko terena ćemo morati da držimo propisano rastojanje, a oni koji budu igrali će posebno izlaziti na teren, a neće biti ni grupnog radovanja kada se postigne pogodak. Razgovaramo sa igračima o ovim stvarima i oni su svesni da će ovaj model ponašanja potrajati i da moraju da ga prihvate. Žao nam je što neće biti publike, ali to su stvari na koje ne može da se utiče - istakao je trener Radničkog.

Iako je zbog skraćenja sezone Radničkom sada mnogo teže da dođe do Evrope, Batak je optimista po tom pitanju.

- Na nama je da damo sve od sebe i da na svakoj utakmici idemo na pobedu. Ako uspemo da ispunimo cilj bićemo veoma srećni, a i ako ne uspemo biće nam važno da smo pružili naš maksimum. Naš realniji put ka Evropi vodi preko Kupa. Čukarički je jak rival, pogotovo na svom terenu. Radi se o jako dobro organizovanom klubu, imaju odličnog trenera i kvalitetne igrače. Ali mi želimo da odemo što dalje u ovom takmičenju, a da bi u tome uspeli moramo da pobeđujemo jake timove - završio je Batak.