XS
SM
MD
LG

Šabić se pita do izbora

Krajem decembra prošle godine predsednik i generalni sekretar Gradskog Fudbalskog saveza Novi Grad Milorad Bera i Nikola Dakić, zbog teške situacije u ovoj organizaciji, podneli su ostavke i obavestili Područni Fudbalski savez Prijedor da je GFS Novi Grad blizu gašenja.

Brigu o ovoj oragnizaciji koja uz Gradski FS Prijedor i Opštinski FS Kozarska Dubica sačinjava Područni FS Prijedor preuzeo je potpredsednik Ernest Šabić koji ima zaduženje da pripremi ovogodišnje izbore, kako bi ova organizacija nastavila da radi, ali i da predlaže svoje predstavnike na nivo područja, ali i fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH.

Prema novoj izbornoj “mapi puta” koju je usvojio Izvršni odbor FSRS na onlajn sednici 8. maja ove godine, pomereni su termini i rokovi, izbori na nivou opštinskih/gradskih saveza trebalo bi da budu sprovedeni do 15. jula, a na nivou područja do 15. jula. Novi predsednik FSRS biće poznat do 30. septembra ove godine, a u decembru su izbori na nivou Fudbalskog saveza BiH.

Najizrasliji i najpoznatiji klub Gradskog Fudbalskog saveza Novi Grad je svakako Sloboda koja ove godine slavi veliki jubilej, 110. godina postojanja i rada u kontinuitetu.