XS
SM
MD
LG

Otkazan maraton ''Stazama Branka Ćopića''

Predsjednik Atletskog kluba (AK) "Sloboda" Novi Grad Srđan Bašić rekao je Srni da, zbog epidemije virusa korona, 8. maraton "Stazama Branka Ćopića" neće biti održan 30. maja, kako je bilo planirano, te da se još ne zna termin održavanja.

"Zbog situacije s virusom korona, odgođeni su svi sportski događaji. Nismo sigurni da li možemo odrediti neki drugi datum, jer ne znamo da li će se tada održavati neka druga trka", naveo je Bašić.

Prema njegovim riječima, do polovine marta, za ovogodišnji maraton su bili prijavljeni učesnici iz 11 zemalja.

"Postoji incijativa, koja je potekla od bivešg predsjednika AK 'Sloboda' Dalibora Nedimovića, da se prvog vikenda u junu skupe prijatelji maratona i istrčimo stazu, a oni koji nisu spremni, da je prepješače. Želja je da se simbolično obilježi ovaj događaj", rekao je Bašić.

Bašić je podsjetio da je maraton 2014. godine, zbog poplava, umjesto u maju, održan u avgustu.

"Te godine u avgustu nije bila visoka temperatura vazduha, kao što je to uobičajno i mogao se održati maraton", podsjetio je Bašić.

Maraton "Stazama Branka Ćopića" je prvi maraton organizovan u BiH, a 2017. godine je bilo i državno prvenstvo.

"Dogovoreno je da i ove godine naš maraton bude državno prvenstvo, ali, nažalost, neće biti održan u zakazanom terminu. Još ne znamo da li će biti ove godine, ali će naredne godine biti nastavljena tradicija", naveo je Bašić.

Učesnici maratona trče stazu od 42 kilometra od Hašana, rodnog mjesta književnika Branka Ćopića, do Novog Grada.

Učesnici polumaratona trče stazu od 21 kilometar, a osim toga organizovana je Trka zadovoljstva na pet kilometara.