XS
SM
MD
LG

Tajanstveni FS BiH

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je juče jednim saopštenjem, u popodnevnim časovima, naveo da će se odluka o (ne)igranju Premijer bh lige donijeti na prvoj sledećoj sjednici Izvršnog odbora. Uz to, napisali su da su u skladu sa odlukama UEFA pomjerili rok o prekidu šampionata ili nastavku! . Prema prvom dopisu UEFA, to se moralo uraditi do 25. maja, a sada je to navodno pomjereno.

U saopštenju FS BiH nema preciznog datuma za donošenje odluke o prekidu ili nastavku bh šampionata. Zašto? To valjda oni znaju! Moraćemo sačekati dakle sjednicu Izvršnog odbora, koji će se izjasniti o onome što već i ptice na grani znaju, a to je da se šampionat prekida.

Klubovi to jedva čekaju. Mogu odmah da ono malo igrača što im je ostalo, šalju na odmor. Mnogi fudbaleri  su napustili dosadašnje ekipe jer su im istekli ugovori.

Odluku o prekidu takmičenja sa nestrpljenjem čekaju i zaposleni u FS BiH. Ne znaju u administraciji da li da se spremaju za nastavak šampionata ili za kraj! Mnogi od zaposlenih u FS BiH su vezani za takmičenja, pa im ova neizvjesnost donosi nepotrebnu nervozu.

Inače, mora se reći da unutar saveza ima i previše nepoznanica, pa kako mi znamo iz izvora bliskih FS BiH i mnogo nezadovljnih. Smatraju da rad nije dovoljno transparenta, da im se mnogo toga i ne saopštava, pa kažu da jedva čekaju izbore unutar Fudbalskog saveza Bosna i Hercegovine i sa nestrpljenjem čekaju novog predsjednika, a on stiže iz Republike Srpske.