XS
SM
MD
LG

U Dobanovcima podmlađuju igrački kadar

Dušan Kljajić - foto: lična arhiva

U Dobanovcima su pozdravili odluku nadležnih fudbalskih organa o proširenju Prve lige na 18 klubova. - Oprečna su mišljenja povodom odluke Odbora za hitna pitanja, ali potsećam da smo u sličnoj situaciji bili za vreme bombardovanja, i savez je doneo istovetnu odluku. Činjenica je da se u postojeća dva profesionalna ranga takmičenja igra najkvalitetniji fudbal, proširenjem lige svi će dobiti, i ugroženi klubovi i novajlije. Naredna sezona može samo doneti neizvesne utakmice i pravo čistilište, s obzirom da će za opstanak strepeti pola lige. U jednoj poštenoj i ravnopravnoj borbi, pored neizvesnosti i zanimljivih utakmica, opstaće samo najbolji klubovi - reči su trenera Dušana Kljajića.

U osvrtu na dosadašnji tok priprema, Kljajić iznosi činjenice: - Iskoristili smo tri nedelje da povratimo snagu i, koliko-toliko, se uigramo. Koliko smo u tome uspeli veliko je pitanje. Neminovno je da se pauza odrazila uštrb kvaliteta i mišljenja sam da će većina ekipa kuburiti sa fizičkom spremom. Nismo igrali pripremne utakmice i mišljenja sam da će biti sasvim dovoljni trening mečevi. Radimo na podmlađivanju tima, u rad smo uključili nekoliko omladinaca.  Jednom rečju, stvaramo osnovu za narednu sezonu. Svaku utakmicu ćemo shvatiti krajnje ozbiljno i potrudićemo se da izbegnemo poslednju poziciju -optimista je Kljajić.

Budućnost već u petak otvara nastavak sezone u duelu protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca. Trenera Kljajića za Kragujevac vežu lepe igračke uspomene, kada su ušli u Prvu ligu. Svesan je kvaliteta protivnika, i pojedinaca koji kreiraju njihovu igru.