XS
SM
MD
LG

Vico Zeljković ostao u Borcu do septembra

Vico Zeljković ostaje predsjednik Fudbalskog kluba Borac do septembra kada će se povući sa mjesta predsjednika crveno-plavih. Večeras je na Gradskom stadionu bila sjednica Skupštine kluba, a Zeljković je potvrdio da su crveno-plavi dobili licencu za Premijer ligu BIH i licencu za evropska takmičenja, prvi put u prvostepenom postupku što je veliki uspjeh ove uprave na čije čelo je Zeljković stigao u junu 2018. godine. Za to vrijeme uprava Borca je stabilizovala klub, na svim nivoima

-Borac je prvi put u istoriji dobio licencu za Premijer ligu BiH i licencu za evropska takmičenja u prvostepenom postupku. To je veliki uspjeh i rezultat koji je postignut profesionalnim radom i odnosom ove uprave. Usvojen je finansijski izvještaj, ova uprava vratila je višemilionske dugove iz prošlosti. Vratili smo 5,8 miliona maraka i klub sada trenutno ima obaveze od 200.000 maraka prema dobavljačima s kojima imamo postignute dogovore i reprograme. Vratili smo 5,6 miliona maraka poreskog duga i on sada iznosi 7,6 miliona maraka, a bio je više od 13 miliona maraka – rekao je Vico Zeljković.

Predsjednik Borca biće kandidat i za predsjednika Fudbalskog BIH na izborima u decembru.

-Razgovaralo se o mom odlasku iz kluba obzirom na funkciju u Fudbalskom savezu Republike Srpske, gdje ću ići na obnovu predsjedničkog mandata. Slijede izbori u FS BiH u decembru, gdje bi mjesto predsjednika Saveza trebalo da pripadne FSRS po rotaciji i siguran sam da ću ja biti predložen. To onemogućuje paralelno obavljanje funkcije predsjednika Borca. Razgovarali smo već danima, sedmicama, bilo je opcija i da se danas povučem, ali u dogovoru s upravom i skupštinom kluba, navijačima i simpatizerima, danas nisam podnio ostavku, a u septembru ću na izbornoj skupštini predati mandat nekom novom predsjedniku Borca – dodao je Zeljković.

Kada je u pitanju epilog sezone 2019/20. u Premijer ligi BiH po svemu sudeći ona će biti prekinuta i trebala bi biti okončana u naredna dva, tri dana.

-Očekujemo narednih dana, nažalost, okončanje sezone u PL BiH. FS BiH danas je ponovo dobio odgovor Ministarstva zdravlja Republike Srpske da je stav ostao nepromijenjen po pitanju odigravanja utakmica prije 1. jula. Danas sam se čuo i sa gospodinom Elvedinom Begićem i očekujem da u naredna 2-3 dana zasjeda Izvršni odbor FS BiH i da ovu sezonu završi prekidom. Bilo je dosta nagađanja a nepravedno je optuživan Borac. Interesi pojedinih ljudi ne mogu biti važniji od zakona i prilika u kojima se nalazimo. Mi smo mjesto u Evropi izborili na zelenom terenu – rekao je Zeljković.

 

Borac je raskinuo ugovore sa Denisom Čomorom, Demirom Jakupovićem i Zoranom Milutinovićem, a iz kluba odlaze i golman Mladen Lučić, odnosno Vladimir Volkov.

-Imamo određenih problema s isplatom plata u tekućoj godini, ali oni su nastali zbog problema koje je izazvao koronavirus i koji su onemogućili isplatu finansijskih sredstava. Imamo obezbijeđen budžet za ovu sezonu koja je polako iza nas, a u 2020. postoje dogovorena sredstva koja bismo trebali da dobijemo u narednim danima i novu sezonu dočekaćemo spremni – istakao je Zeljković I na kraju dodao:

-Imamo određene nesuglasice s Markom Mirićem. On je napustio Banjaluku i Republiku Srpsku bez odobrenja kluba i otišao u Srbiju. Pokrenut je disciplinski postupak protiv njega i vidjećemo kako će se sve to završiti, ali sigurno je da on ne ostaje u Borcu.

 


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8