XS
SM
MD
LG

Željini igrači na ceni

Zoran Ćurguz

Nakon što su olabavile mere Kriznog štaba u Republici Srpskoj zbog pandemije koronavirusa, pre sedam dana, s laganim treningima počeli su i fudbaleri Željezničara s banjalučkog Predgrađa pod rukovodstvom šefa stručnog štaba Zorana Ćurguza.

-Kao i svi, zamrzli smo bili rad, nismo se ni eksponirali, smatali smo se da trebamo dati doprinos borbi protiv pandemije u skladu s preporukama nadležnih institucija. U rad smo ulazili postepeno, prvo naša Škola, potom ostale mlađe kategorije, a seniorski tim radi sedam dana, a i tu smo izvršili podelu u dve grupe. Juniori koji kucaju na vrata prvog tima čine jednu, a drugu igrači iz Banjaluke i radimo uz sve preporuke. Kao što znate mi smo razvojni klub za mlade igrače, pa i ovog leta ostaćemo bez četiri ili pet najboljih i najtalentovanijih za koje već sada imaju interesi što nam je dodatni problem – rekao je Zoran Ćurguz, strateg Želje.

Na meti nekih premijerligaša BiH, ali i prvoligaša Republike Srpske nalaze se petorica igrača banjalučkog kluba: golman Nikola Ćetković, David Čolić, Luka Malić, Haris Džaferović i Aleksandar Petrović.

-Biće ih teško zadržati, ali imamo dosta mladih fudbalera koje moramo apostrifirati i isprofilisati, uvesti u prvu ekipu, na to smo sveć navikli i biće to rutina za nas. Cilj nam je da izbegnemo borbu za opstanak, a imali smo u prethodne dve sezone jasan putokaz da smo na dobrom putu osvajanjem trećeg i četvrtog mesta. Cilj nam jed a budemo stabilan prvoligaš, uz stvaranje i afirmaciju mladih fudbalera. Strukture kluba su kompaktne, imamo ozbiljnu hijerhiju u radu, postavljene ciljeve koji se bitno ne menjaju. Sportski sektor vodi direktor Radomir Popović, on to predano radi, zna i poznaje strukturu kako da se razvija klub na svim niovima i zajedno rešavamo sve vezano za ekipu – dodao je Ćurguz.

Na pitanje da li je proširenje Prve lige na 16 klubova otežavajuća okolnost za Željezničar u novoj sezoni, Zoran Ćurguz je odgovorio:

-Mislim da je to pravi potez i sjajan stimulans u interesu fudbala Republike Srpske. Treba istaći, da javnost zna, da smo i pre dve godine, kada se donosila odluka u skraćivanju Prve lige naš klub bio jedini protiv toga, jer smo smatrali da to nije dobar potez i sada nam je drago da su ti naši stavovi odbranjeni. Aktuelno rukovodstvo FSRS ima dobar kurs, a raduju nas i činjenice koje će doneti popularizaciji fudbala kao što su TV i radio prenosi čiji se povratak u naš fudbal očekuje od iduće sezone kako bi za nekoliko sezona svi prvoligaški klubovi bili licencirani po uzoru na premijerligaše, sa ispunjenim uslovima reflektora i infrastrukture. Mi ćemo se svemu tome prilagoditi i ispuniti sve što bude traženo, jer nemamo nijedan problem.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8