XS
SM
MD
LG

Dragana Kostova: Nisam očekivala ovakvu odluku

Dragana Kostova

Fudbalska sezona za sve ženske klubove u Makedoniji je definitivno završena i ona se nažalost neće nastaviti, a razlog je naravno korona virus koja je i prekinula takmičenje u martu. 

Do sada nije poznato šta će da se desi sa klubovima koji su u zoni ispadanja i ona ekipa koja je prvoplasirana. Fudbalski Savez Makedonije tek treba da donese odluku oko toga u nekom narednom periodu.

Globalna pendemija korona virusa je poseban haos napravila u Makedoniji u kojoj većina stanovništva i dalje nema vremena ni snage razmišljati o sporednim stvarima poput sporta.

Podsjećamo da se liga sastoji od 14 klubova, a takmičenje bi trebalo da napusti čak šest ekipa, kako bi liga naredne sezone ostala na osam klubova. 

Jedna od onih koja je razočarana odlukom je Dragana Kostova, fudbalerka Dragona 2014.

- Iskreno ja nisam očekivala ovakvu odluku. Kako nismo odavno igrali utakmice, sve sam mislila da će sve ovo proći i da se vratimo na teren. Kako su krenuli da otvaraju kafiće i kafane, mislila sam da će doći na red i sportski tereni, ali nažalost do toga nije došlo. Naravno da smo bile razočarane odlukom, svako prvo brine za svoje zdravje, jer je ono najbitnije ako imaš njega, onda imaš sve. Ali ipak svi smo sretni kad smo na terenu, nažalost to nam je sad ostalo samo želja, priča nam reprezentativka Makedonije, te dodaje. 

- Stanje u Makedoniji oko korone virusa ove nedelje je sve gore, u danu ima po 90 ljudi koji su oboljeli i par mrtvih. Mislila sam da može da se odigra prvenstvo jer kod nas na utakmicama nema mnogo publike. Ali eto i da se omogućilo da odigramo prvenstvo bio bi to sigurno veliki teret za ekipe, a onako znamo da mnogo manje se ulaže u ženski fudbal, nema sponzora ovo bi bilo plus za svaku ekipu trošak. Morali bi da se pridržavamo svih pravila koje daju iz zdravnestvene ustanove, svako bi morao da uradi test koji nije baš jeftin i to prije početka mini priprema oko nastavka prvenstva. Tako da mislim kakvo je stanje i kakvi su nam uslovi dobro je što su i prekinuli. Nadam se da će sve ovo brzo da prođe i da dočekamo u septembru novu sezona, kaže Dragana Kostova.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6