XS
SM
MD
LG

Novi projekti na Jahorini

Direktor Olimpijskg centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić izjavio je da taj centar uz podršku i pomoć Vlade Republike Srpske nastavlja sa novim investicionim projektima, a u planu je realizacija pet velikih infrastrukturnih projekata čijom realizacijom će benefite imati svi građani Istočnog Sarajeva.

Prema njegovim riječima, u planu je izgradnja četvorosjedne žičare, ski-staze sa sistemom osnježavanja, pokretne trake i prodajnog mjesta na lokalitetu Vikend naselja s ciljem uspostavljanja sadržajne prostorne cjeline, izgradnja četvorosjedne žičare Rajska dolina sa prodajnim mjestom i dvije ski-staze uz trasu žičare kapaciteta 2.400 skijaša po satu, te demontaža lifta Željo.

Ljevnaić kaže da će najveći i najzahtjevniji projekat svakako biti izgradnja gondole Јahorina-Pale dužine 7.500 metara kapaciteta 3.000 skijaša po času, s ciljem povezivanja gradskog centra Pala sa planinom, što predstavlja novi vid transporta, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Јahorina".

- Izborom pravih projekata najveće benefite imaće stanovnici Pala, jer će gondola direktno povezati Pale i Јahorinu, a uz transport biće moguće i panoramsko razgledanje netaknute prirode i atraktivnih planinskih predjela - rekao je Ljevnaić.

On je istakao da posljednji projekat podrazumijeva izgradnju ski-centra Igrišta kod Vlasenice i obuhvataće izgradnju ski-liftova, tehničke baze, uređenje staza i izgradnju zimsko-ljetnjeg zabavnog parka.

U saopštenju se navodi da su se, zahvaljujući dobrim odlukama i pametnim investicijama od Olimpijskog centra "Јahorina" i Vlade Srpske, investitori vratili na planinu.

"Očekuje nas dosta posla i ozbiljnih infrastrukturnih radova, a stručni tim naših zaposlenih će, kao i do sada, predano raditi u cilju realizacije istorijskih projekata. Nakon realizacije ovih projekata, Јahorina će biti, ne samo lider u regionu, već čitave jugoistočne Evrope", dodao je Ljevnaić.

On je naveo da je trenutno težak period za ekonomiju. "Neizvjesnost je promijenila standard naših života, a planiranim investicijama i podrškom Vlade Srpske, daćemo sigurnost privredi i građanima čitavog regiona. Izuzetno sam zahvalan srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i premijeru Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću od kojih imamo veliko razumijevanje i podršku", rekao je Ljevnaić.

U saopštenju se navodi da od njih zavisi opstanak smještajnih objekata kapaciteta 5.000 ležajeva, kao i egzistencija 2.000 zaposlenih i njihovih porodica.

- Novim projektima i ulaganjima na Јahorini stvaraju se povoljniji uslovi za razvoj turizma cijele Sarajevsko-romanijske regije - naveo je Ljevnaić.