XS
SM
MD
LG

MOFT „Srđan Tomić & Vladica Babović“ pomjeren za početak jula

MOFT logo

Deveti Memorijalni omladinski fudbalski turnir „Srđan Tomić & Vladica Babović“ u Sokocu održaće se, po preporuci Fudbalskog saveza Republike Srpske, od 3. do 5. jula na stadionu „Bara“.

Manifestacija kojom se njeguje uspomena i sjećanje na rano preminule igrače Fudbalskog kluba „Glasinac“ Srđana Tomića (1986-2005), člana mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Vladicu Babovića (1977-2017), fudbalske legende, trenera i golmana prvobitno je planirana da se organizuje u drugoj polovini juna.
Fudbalski savez RS, u čijem se zvaničnom kalendaru takmičenja nalazi MOFT, predložio je organizatorima da se turnir pomjeri za jul, zbog odluke Ministarstva porodice, omladine i sporta RS o zabrani održavanja sportskih takmičenja prije 1. jula.

Takmičenje na devetom MOFT-u podijeljeno je u pet starosnih kategorija (U7, U9, U10, U12 i U14), a prema riječima organizatora do sada je učešće na turniru potvrdilo sedam klubova u 18 selekcija. Dolazak u Sokolac potvrdile su ekipe iz Srbije i Crne Gore.

Zainteresovani klubovi za učešće na 9. MOFT-u prijavu mogu izvršiti na broj telefona  066/937-508, putem mejla ofkglasinacsokolac@gmail.com i preko zvaničnog sajta OFK „Glasinac 2011“ (www.ofkglasinacsokolac.com).

Generalni pokrovitelj manifestacije je opština Sokolac, a medijski partneri turnira su portali Sokolac – Srce Romanije (opstinasokolac.net) i Sport DC.