XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Zlatibora igraju kod kuće posle 89 dana

FK Zlatibor - foto: Duško Milojević

Fudbaleri Zlatibora odigraće meč na domaćem terenu na Švajcariji posle tri meseca pauze zbog pandemije korona virusa. U petak od 17:30č dočekaće Trajal iz Kruševca u 28. kolu Prve lige Srbije, a pobedom bi došli na korak od plasmana u Superligu.

Posle pobede protiv Žarkova u prvom meču nakon pauze, na Zlatibor dolazi ekipa koja se nalazi na 13. mestu sa 27 bodova i bez takmičarskog imperativa. Ekipa Predraga Ristanovića ima 45 bodova i na trećem je mestu iza Grafičara i Metalca, i ima po bod više od Kolubare i Bačke.

U jesenjem delu prvenstva, Zlatibor je pobedio u Kruševcu rezultatom 2:1, a strelci su bili Nedeljković i Stojanović. Poslednji meč na domaćem terenu čajetinski tim je odigrao 7. marta kada je pobedio Sinđelić rezultatom 4:2.

Na meču 28. kola Prve lige Srbije dozvoljeno je prisustvo publike, ali uz preporuku poštovanja socijalne distance na tribinama.

Da podsetimo, Fudbalski savez Srbije tokom izazvane pauze odlučio da se Superliga od naredne sezone proširi na 20 klubova, pa će se iz Prve lige promovisati četiri ekipe. Novosadski Kabel ne može ući u viši rang jer je sa Smederevom 1924 kažnjen zbog nameštanja utakmice.