XS
SM
MD
LG

Borcu mesto u Evropi

Vlado Jagodić

Pre devet godina Vlado Jagodić je s fudbalerima Borca osvojio prvu, i za sada jedinu titulu, u Premijer ligi BiH, pa je pod čudnim nekim okolnostima napustio klupu crveno-plavih i preuzeo kormilo mladog tima BiH (U-21). Na njegovo mesto stigao je, iz Zagreba, Zvezdan Cvetković i vodio ekipu u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife.

Ipak, u životu se, kad-tad sve vrati. Jagodić je neposredno pred prinudnu pauzu u sezoni 2019/20. u Premijer ligi BiH došao na kormilo Borca umesto Branislava Krunića, a obzirom da je šampionat prekinut, sezona zvanično završeno, ovoga leta vodiće ekipu u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Na banjalučkom Gradskom stadionu jedva očekuju žreb u Nionu i ime protivnika, jer Banjalučani nikada do sada nisu prošli prvo kolo kvalifikacijama evrokupova, u prethodna tri navrata.

-Prvo ću da iskoristim priliku da čestitam igračima Borca na ovom uspehu, ali i upravi kluba, a pogotovo želim da čestitam i mom prethodniku, mom mladom kolegi Branislavu Kruniću i njegovom asistentu Darku Maletiću. Ovo je veliki rezultat za Borac i za Banjaluku jer evropska takmičenja su nešto gde Borac treba da učestvuje svake godine. Borac dugo, osam godina, nije bio u Evropi i ovo je zaista jedna prilika za igrače, klub i grad da se ta afirmacija definitivno napravi i da se Borac postavi onako gde mu je i mesto u fudbalu BiH, a ne da svake godine bude na rezultatskoj klackalici, da li ispada ili ne. Ovo je sad nešto sasvim drugo, Borac je čvrst, stabilan i nadam se da će to ići još bolje, iz sezone u sezonu – istakao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Borca.

Trener crveno-plavih ponovio je stav sa nedavne konferencije za novinare – odluka o prekidu prvenstva je ispravna.

-U trenažnom procesu smo dve sedmice očekujući odluku. Drago mi je jer sam na poziciji šefa stručnog štaba koji treba da osmisli i kreira rad. Bilo je teško jer nije bilo nikakvih odluka, a sada je definitivno donešena odluka o kojoj mogu da kažem da je ispravna zbog toga što moramo da razmišljamo o igračima za naredni period, o ranom početku nove sezone Premijer lige BiH, o zgusnutom rasporedu i evropskim utakmicama. Vreme će pokazati ko je u pravu, ali mislim da je donešena prava odluka – dodao je Jagodić.

On je podsetio da je ranije raskinut ugovor sa Zoranom Milutinovićem, te je klub napustio i Demir Jakupović, pa defanzivci Damir Čomor i Vladimir Volkov, njima se pridružio i golman Mladen Lučić. Marko Mirić je na izlaznim vratima.

-Borac je ovih 14 dana, uporedo sa neizvesnošću i čekanjem, radio po pitanju svih drugih stvari i zaista ciljano radimo. Napravljena je određena doselekcija, jedna dobra analiza postojećeg igračkog kadra. Pred nama je još mnogo poslao. Sve odluke koje smo do sada donosili oko igračkog kadra su bile smišljenje i nastale su kao plod dubokih analiza i trenutnog stanja – rekao je Jagodić koji je prozivku igrača za novu sezonu zakazao za 22. jun.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8