XS
SM
MD
LG

Kragujevčani protiv Grafičara pred publikom i TV kamerama

Poslednja utakmica 28. kola Prve lige Srbije biće odigrana u ponedeljak, 8. juna, od 17.30 časova na stadionu “Čika Dača”, a sastaće se domaći Radnički 1923 i trenutni lider prvoligaškog karavana beogradski Grafičar. “Crveni” su porazom u Dobanovcima prošlog vikenda praktično ostali bez šansi da se domognu Super lige Srbije, ali ih to neće sprečiti da u poslednja tri kola pruže maksimum, kako bi se dostojno oprostili od ove takmičarske sezone.

Iako su izabranici Darka Milisavljevića optimistično dočekali nastavak takmičenja u Prvoj ligi Srbije, rešeni da dobiju sve četiri utakmice do kraja sezone, epilog je takav da su se sapleli već na prvoj prepreci. Mada su ostavili bolji utisak od Dobanovčana, “crveni” su platili danak neopreznostima u odbrani, pa su se u Kragujevac vratili pognutih glava.

Vraćanje na utakmicu u Dobanovcima čeprkanje je po bolnoj rani, koja sudeći po raspoloženju igrača Radničkog 1923 još uvek nije zarasla.

– Veoma motivisano smo ušli u tu utakmicu, igrali dobro, ali smo napravili par grešaka koje su nas skupo koštale na kraju. Mislim da smo puno toga naučili iz ovog poraza i da ćemo izvući određene pouke za neke naredne okršaje – konstatuje Slađan Nikodijević, strelac počasnog gola za Kragujevčane na pomenutom susretu.

Gubitak bodova teško je pao i neumornom Urošu Aleksijeviću, koji priznaje da njegova ekipa u duelu sa Dobanovčanima nije bila na željenom nivou.

- Mislim da smo u Dobanovcima odigrali ispod naših realnih mogućnosti i očekivanja. Jednostavno, nismo bili na svom uobičajenom nivou i zbog toga nam je protivnik pravio probleme. Nadam se da ćemo u preostale tri utakmice popraviti utisak – smatra “motorino” Kragujevčana.

Naš narod kaže “bilo, pa prošlo”, tako da je za Kragujevčane sada najvažnije da zaborave na poraz u Dobanovcima i da što pre “resetuju glave” za naredni takmičarski izazov, koji ih očekuje već u ponedeljak. Rival je vodeći tim Prve lige Srbije, beogradski Grafičar, koji je sa veoma mladom ekipom napravio pravi “ršum” na prvoligaškoj sceni ove sezone i pomrsio računicu mnogim pretendentima za vrh tabele.

I dok mediji ovih dana spekulišu o tome da li će Grafičar, kao filijala Crvene zvezde, odustati od igranja u Super ligi naredne sezone, fudbaleri Radničkog 1923 se pripremaju da popularnim “grafosima” zadaju još jedan žestok udarac, baš kao su to učinili jesenas, kada su na stadionu “Rajko Mitić” trijumfovali sa 2:0.

Slađan Nikodijević je svojim pogotkom u 80. minutu “načeo” Beograđane na tom susretu i trasirao “crvenima” put do pobede.

- Ubeđen sam da ćemo na utakmici sa Grafičarem pokazati koliko zaista znamo i vredimo, i da je prethodni poraz u Dobanovcima bio samo loš dan. Nadam se da ćemo usrećiti naše navijače, baš kao što smo to učinili jesenas na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu – decidirano poručuje prva „haubica“ Kragujevčana.

S obzirom da je od 1. juna došlo do dodatnog popuštanja epidemioloških mera, posebno kada su u pitanju javna okupljanja na otvorenom prostoru, to znači da je publici omogućeno prisustvo na fudbalskim utakmicama, naravno uz poštovanje određenih pravila koja se pre svega odnose na fizičko distanciranje. Ova vest obradovala je sve simpatizere Radničkog 1923, ali i same igrače, koji će ponovo moći da računaju na podršku sa tribina.

- Izuzetno mi je drago što je dozvoljen povratak publici na stadione, jer nije isti osećaj kada igrate pred publikom i pred praznim tribinama. “Crveni đavoli” su uvek bili naš dvanaesti igrač i sigurno je da ćemo uz njihovu pesmu i podršku sa tribina lakše doći do bodova – ističe Uroš Aleksijević.

Ulaznice po ceni od 200 dinara biće puštene u prodaju uoči same utakmice na kapijama stadiona. Za one koji nisu u prilici da dođu na stadion, televizija Arena Sport obezbedila je direktan prenos sa “Čika Dače”.