XS
SM
MD
LG

Milorad Lale reizabran za predsjednik Fudbalskog saveza Sarajevsko-romanijske regije

Milorad Lale reizabran je na mjesto predsjednika Područnog fudbalskog saveza Sarajevsko – romanijske regije, odlučeno je da Izbornoj skupštini ovog Saveza održanoj danas u Sokocu.

Lale je nakon Skupštine rekao novinarima da su sve tačke dnevnog reda jednoglasno usvojene i da se u Područnom savezu dobro radilo zahvaljujući podršci Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Izbornoj skupštini, osim 40 delegata, prisustvovali su predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković i generalni sekretar Ognjen Valjić koji su istakli da je Sarajevsko-romanijska regija bitna za očuvanje fudbala u Srpskoj.

„Potrudićemo se da stavimo akcenat na ovu regiju jer ona to i zaslužuje. Svim klubovima iz ove regije pomoći ćemo sa 50 odsto kotizacije za takmičenje i 50 odsto za troškove službenih lica. To će sigurno biti značajna pomoć klubovima za njihov opstanak, a potom i za dalji razvoj" rekao je Zeljković.

On je naveo da će se Fudbalski savez RS u narednom period posvetiti razvoju sportske infrastrukture i izgradnji terena sa vještačkom travom u više gradova Republike Srpske. Zeljković je dodao da je odlukom Izvršnog odbora FSRS Prva liga proširena na 16 klubova kako bi se klubovi sa tradicijom i istorijom sačuvali, a zatim i nastavili razvijati.

Fudbalski klub „Famos“ iz Vojkovića od naredne sezone igraće Prvu ligu RS, a predsjednik Upravnog odbora ovog kluba Marinko Božović kaže da je, usljed proširenja lige, Uprava donijela odluku da prihvati poziv Fudbalskog saveza RS za ulazak u društvo prvoligaša.

„Trenutno izvodimo infrastrukturne radove na stadionu kako bi ispunili sve propise i spremno dočekali start Prve lige Republike Srpske. Pored izgradnje novih kućica za službena lica i rezervne igrače rade se i mjesta za kamere, a kompletna ograda oko stadiona biće zamijenjena. U narednom periodu planiramo da stvorimo uslove za formiranje pomoćnog stadiona“ istakao je Božović.

Osim Izborne skupštine, u Sokocu je danas održana i Izvještajna skupština Područnog fudbalskog saveza Sarajevsko-romanijske regije za 2019. godinu.