XS
SM
MD
LG

Topić predjednik veterana Vrbasa

Đule Topić

 

Ђуле Топић је нови председник Удружења ветерана Фудбалског клуба Врбас из Бањалуке, спортске експедиције која је већ више од дванаест година укључена у хуманитарни рад на Косову и Метохији. Он је на овој позицији наследио Милорада Арлова који се повукао због заузетости, али је и даље остао уз клуб. Топић је добио једногласну подршку скупштинских делегата.

-Иза нас је тежак период због коронавируса и зато, први пут од 2008. године, нисмо организовали “Турнир пријатељства” на који, традиционално за 22. април, Дан Града Бањалука зовемо нашу браћу с Косова и Метохије. Таман када смо кренули у реализацију овог пројекта догодила се пандемија и рестриктивне мере, па смо дружење померили за нека боља и срећнија времена. Пред нама је тежак период у којем морамо да се вратимо у нормалу и верујем да хоћемо – истакао је Ђуле Топић, нови председник Удружења ветерана ФК Врбас из Бањалуке.

После једностраног проглађења независности јужне српске покрајине у фебруару 2008. исте године, уочи Видовдана, у знак протеста ветерани Врбаса су отпутовали  у Косовску Митровицу и против Трепче у Лепосавићу одиграли пријатељску и братску утакмицу. Од тада траје дружење и братство ветерана из Републике Српске и Косова и Метохије.