XS
SM
MD
LG
23.06.2020 Administrator DC

Novak ne dolazi, teren se gradi

Draško Milinović

Nakon što je Novak Đoković objavio da je njegov test na korona virus bio pozitivan, turneja Adria Tur je zvanično prekinuta, a tim povodom oglasio se i predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović. 

On je potvrdio da je turnir u Banjaluci 3. i 4. jula otkazan, ali je dodao da su radovi na izgradnji infrastrukture nastavljeni jer će Novak doći u Banjaluku čim se za to steknu uslovi.  

-U poslednjih mjesec dana mi smo u konstantnom kontaktu sa porodicom Đoković i organizatorima „Adria tura“, a od  otkazivanja finala u Zadru ti kontakti su dodatno intenzivirani. Prije svega moram da poželim Novaku i Jeleni kao i svim ostalim teniserima koji su bili pozitivni što brži oporavak jer je u ovom momentu zdravlje na prvom mjestu. Što se tiče turnira „Adria tur“ u Banjaluci sada i zvanično možemo reći da turnir neće biti održan u planiranom terminu, 3. i 4. jula. Dogovor sa Novakom, njegovom fondacijom i čelnim ljudima Adria tura je da on svakako dođe u Banjaluku, ali ćemo za to sačekati bolji trenutak, bolju epidemiološku situaciju i naravno trenutak u kojem će Novakove obaveze to dozvoliti. O svemu tome javnost će blagovremeno biti obaviještena. „Adria tur“ je od samog početka bila ideja i povod za početak dugoročne saradnje sa Novakom i Teniskom savezom Srbije koja će u narednom periodu sigurno biti intenzivna. Mi ćemo radove na izgradnji teniskog stadiona, koji će biti Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske završiti i on će biti spreman da ugosti Novaka kada god se to desi. Naš plan je da to zdanje bude kuća tenisa u Republici Srpskoj u kojoj će, u vrhunskim uslovima trenirati najperspektivnije teniserke i teniseri iz Republike Srpske i cijelog regiona. Iako turnir neće biti održan u planiranom terminu, Republika Srpska i Banjaluka su ovom Novakovom inicijativom uz podršku institucija Republike Srpske i Teniskog saveza Republike Srpske dobile mnogo i stvorile odličnu perspektivu za razvoj tenisa na dugoročnom planu.