XS
SM
MD
LG

Otkazane MOSI igre u Novoj Varoši

Organizacioni odbor 57. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara /MOSI/ “Nova Varoš 2020” saopštio je da ovogodišnje igre neće biti organizovane zbog epidemije virusa korona.

Član Skupštine 57. MOSI iz Sokoca Vera Mijatović izjavila je Srni da su predstavnici sokolačke opštine, sportisti i sportski radnici ove lokalne zajednice obaviješteni da će se o odgađanju i novom datumu održavanja najveće sportske manifestacije amaterskog sporta na Balkanu izjasniti Skupština 57. MOSI koja će biti zakazana kada se steknu uslovi.

Ona je navela da su obavljene konsultacije unutar Skupštine i Stalnog komiteta MOSI i zauzet stav da ovogodišnje igre budu odgođene.

Mijatovićeva je podsjetila da sportisti opštine Sokolac učestvuju na MOSI od 1987. i da su postizali izuzetne rezultate, posebno u atletskim disciplinama, odbojci za žene i šahu, izuzimajući prekid u vrijeme ratnih sukoba u BiH.

Ona je podsjetila i da je Sokolac bio domaćin 48. MOSI “Sokolac 2011” i 56. MOSI “Sokolac 2019”.

Međuopštinske omladinske sportske igre “Nova Varoš 2020” bile su planirane za sredinu jula.

Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ održavaju se od 1954. učešćem više od 2.000 sportista iz tridesetak opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore, BiH.

Organizovanje najveće manifestacije amaterskog sporta u bivšoj Jugoslaviji prekinuto je zbog ratnog sukoba 1991, a obnovljeno 2001. u Prijepolju odakle su i počele.

SRNA