XS
SM
MD
LG

Lopte za klubove

Odbojkaški savez Republike Srpske, u teškom vremenu zbog pandemije korona virusa, nastavio je realizaciju pomoći klubovima, a ovaj projekat pokrenut je prošle godine.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović minule sedmice uručio je po 10 lopti za četiri kluba, 27. maja osam klubova je dobilo ovu donaciju, a u planu je da se do kraja godine lopte uruče za još 12 klubova.

-Radi se o realizaciji i nastojanju da se klubovima pomogne u treškom vremenu koje sa sobom nosi i brojne finasijske probleme. Program je započeo prošle godine. U pripremi je program podrške školama odbojke u okviru odbojkaških klubova koji sa sobom nosi širi aspekt podrške, unaprijeđenje stručnog rada, selektiranje igrača, osposobljavnje stručnjaka za rad sa mladima i naravno nabavki odbojkaških lopti koji u potpunosti odgovaraju toj uzrasnoj kategoriji.  Na ovaj način , na bazi jasno definisanih kriterijuma, Odbojkaški savez Republike Srpske želi da pomogne svim klubovima u prostoru cijele Republike Srpske. Ovaj projekat je krenuo od izrazito nerazvijenih opština, preko srednje razvijenih pa do najrazvijenijih – objasnio je predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović.

Odbojkaški savez Republike Srpske na ovaj načn se svrstao u red rijetkih saveza koji na ovaj način pomažu klubovima. Sa podjelom oprema je uručena za 32 kluba, a prvo uručenje je bilo donacija pokrajinskog sekretarijata za sport i omaldinu Vojvodine uz podršku pokrajnskog sekretara za sport Vladimira Bateza.