XS
SM
MD
LG

Bomba u Makedoniji: Dragana Kostova potpisala za Despinu Prilep

Ekipa ženskog fudbalskog kluba Despina iz Prilepa dobila je veliko pojačanje za narednu takmičarsku sezonu u Makedoniji.

Naravno, riječ je o jednoj od najboljih igračica iz Makedonije i kapitenki reprezentacije Dragani Kostovi, koja je stigla iz Dragona 2014.

Kostova je u Dragonu igrala punih pet godina, gdje je upisala 170 zvaničnih utakmica i postigla preko 50 pogodaka, a takođe bila je i kapiten tog kluba duže vrijeme. Sa njima je osvojila četiri titule prvaka države i dva Kupa.

Iskusna fudbalerka imala je nekoliko ponuda na stolu, ali je odlučila da nastavi karijeru u Makedoniji, gdje bi se Despina naredne sezone mogla uključiti za nešto ozbiljnije, a to je napad na šampionsku titulu i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Iz Makedonije za www.sportdc.net govorila je reprezentativka Makedonije.

- Igrala sam dvije godine u Jagodini i baš sam dosta tamo napredovala. Zatim sam prešla u Dragon, klub koji sam prošla najbolji dio svoje karijere. Klub gdje smo u pet godina postojanja čak četiri puta bile prvakinje, bila sam ponosna kao kapiten svoje ekipe i što sam bila dio tog kolektiva. Nažalost došao je kraj i morala sam da napustim klub, ali nadam se da ću na kraju karijeru da završim u Dragonu, jer to mi je zaista jedna od želja.

- Što se tiče novog kluba, ekipa je sjajna, imaju odlične igračice i odličnu upravu kluba. Baš zbog toga sam se odlučila i da pređem. Imala sam ponude iz inostranstva, ali ipak sam odlučila da ostanem u Makedoniji. Nadam se da će nas povrede zaobići, odradićemo dobre pripreme i spremne dočekati početak prvenstva. Očekivanja su mi svakako da ćemo se boriti za titulu, dodala je Dragana Kostova.