XS
SM
MD
LG

Trkulja: To su neformalni sastanci, a ne Skupštine GFS Prijedor

U Fudbalskom klubu Podgrmeč iz Oštre Luke ogorčeni su na postupke čelnika Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor i tvrde da je predsjednik Slaviša Kralj prekršio Statut organizujući dva dana zaredom izvještajnu Skupštinu.

-Oba puta, na obje neke Skupštine, ako se to tako može i nazvati, u ime FK Podgrmeč, kao izabrani delegat i predstavnik za Skupštinu GFS Prijedor, iako su to bili neformalni sastanci koje je organizovao predsjednik, ali eto, ja sam se obratio, smatrajući da to tako treba, da se čuje naša riječ. Sramna je odluka o neprimanju Podgrmeča koji je stariji od svih tamo u Savezu. O “moralnim” odlukama, to tek neću pominjati jer su ispod svakog nivoa. Pominje se pitanje legalnosti Skupštine na osnovu kojeg člana Statuta je sazvana Skupština GFS Prijedor jer u njegovom Statutu piše da se sjednica, ako nije održana, može održati tek nakon dvije sedmice! Čak se ne pominje ni broj dana, nego se samo kaže: “nakon dvije sedmice”. Onda kaže: “ako se poziva na veći Statut mora se obratiti višoj instanci da ovi to dozvole, pa ako je u roku 24 časa održana po Statutu PFS ili FSRS, mora biti održana u isto vrijeme, sa istim dnevnim redom, što ovdje, opet, nije slučaj! Jer je prva sjednica održana u 18 časova, 28. juna, a druga 29. u 20 časova. Znači opet su prekršili statut i idu po onoj možemo ovako i onako, ali to piše u Statutu! Postavlja se pitanje legitimiteta i legalnosti delegata koji su učestvovali u toj nazovimo je skupštini – rekao je u ime FK Podgrmeč Branko Trkulja, a potom dodao:

 

-Nema predstavnika klubova, već su to delegati Skupštine. Saopštenje koje su oni izdali da su tu prisustvovali neki predstavnici klubova to je smiješno, pravo diletantstsko saopštenje i vidi se da su potpuno fudbalski nepismeni. Postoje samo delegati i zamjenski delegati koji su usvojeni na prvoj izbornoj sjednici skupštine GFS Prijedor 2016. godine, čini mi se 30. maja i samo ti delegati mogu da učestvuju u radu Skupštine, a ne tamo nekakvi predstavnici klubova!? Nigdje ne piše da je neko predstavnik nekoga, nego delegat. To je sa tog aspekta potpuno nelegalno.

Klub iz Oštre Luke će nastaviti svoju pravnu borbu na nivou PFS i FSRS.

-FK Podgrmeč će sutra opet nastojati da se obrati delegatima nove Skupštine, novog saziva, prije bilo kakvih odluka, bilo čega, da se upoznaju delegati da vidimo šta je to. Da li nas je prethodni saziv primio ili nije, to je potpuno irelevatno i nebitno. O nekim drugim stvarima ko učestvuje tu… Biće mi drago da ako dođu svi gosti koji su pozvani, sve ovo čuju, naravno i gradonačenik, mediji, predsjednik PFS Prijedor i predstavnik FSRS… FK Podgrmeč će nastojati da iznese svoje stavove o svima jasno i glasno. Živo me interesuje kako će da sve to vidi gradonačelnik, to da jedan FK Podgrmeč ne može da bude primljen u sastav GFS Prijedor. Smiješno, Cirkus. Žalosno! Slaviša Kralj ima samo kraljevsko prezime, inače je dvorska luda, a dvorske lude su imele zadatak i koristile su da ljude zabavljaju. Ova dvorska luda ima samo tragičan kraj, sve je tragika, ništa tu nema smiješno. Na kraju, posebno želim da istaknem neprimjereno ponašanje gospodina Vukašina Đakovića, koji me je prilikom mog obraćanja delegatima čak i dva puta opsovao – rekao je na kraju predloženi delegat FK Podgrmeč u Skupštini GFS Prijedor.

prijedor24h.com