XS
SM
MD
LG

Prijem u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske

Detalj sa skupa u Ministarstvu

Ministar porodice, omladine i sporta, Sonja Davidović, upriličila je prijem za proslavljene sportiste, nosioce nacionalnih sportskih priznanja želeći, kako je rekla, da uvede praksu da bar jednom godišnje održi sastanak s njima, da čuje njihova mišljenja i iskustva kada je riječ o sportu danas i da ih i na taj način uvaži kao partnere Ministarstva.

„ To su ljudi koji su osvojili medalje na najznačajnijim svjetskim takmičenjima, ostvarili istorijske uspjehe i čija imena se s ponosom izgovaraju i nakon svih ovih godina. Smatram da oni treba da budu uzor mladim ljudima, prvenstveno sportistima, da ih podstaknu, posavjetuju i ohrabre da se posvete sportu“ – istakla je Davidovićeva.

Sportisti su saglasni da su ovakvi sastanci potrebni i zahvalni su na prilici da se njihov glas čuje i da mogu svojim iskustvom doprinijeti napretku sporta u Republici Srpskoj.

Rukometaš, Milorad Karalić, poručio je da su nosioci nacionalnih sportskih priznanja na raspolaganju da pomognu imajući u vidu njihovo veliko sportsko iskustvo.

Proslavljeni rukometni golnman, Abas Arslanagić, rekao je da se djeci moraju otvoriti sportske dvorane, a nastavnicima fizičkog vaspitanja proširiti vidici, jer sport počinje u školama.

"Ako oni svoj rad podignu na viši nivo sigurno će i kod djece biti veće interesovanje", rekao je Arslanagić.
Košarkašica, Slađana Golić, istakla je da je njena misija da upućuje djecu na terene u bilo koji sport, te izrazila nadu da za sport stižu bolja vremena.