XS
SM
MD
LG

Pljuvali Novaka a nastavili turnir i pored pozitivnog tenisera

Foto: ATP Tour

Kada se desilo to što se desilo sa Adria turom, osude sa zapada nisu prestajale stizati. Među najglasnijim bili su Amerikanci.

A oni su pokazali ovih dana još jednom d asu obični licemjeri.

Ovih dana održava se egzibicioni turnir u Americi. Igraju isključivo Amerikanci. Ništa tu nije na prvu neobično. Međutim, Fransis Tijafo potvrdio je da je pozitivan na koronavirus. Da li je turnir stao ? Ne nego je nastavljen.

Egzibicioni turnir koji se i može i ne mora odigrati se nastavlja i pored potvrđenog slučaja koronavirusa ? Kako je to moguće gospodo (iako ste teško gospoda) Amerikanci ? Kako sada tako mijenjate ploču ? Po tuđem ste pljuvali do maksimuma a vlastito smeće ne čistite.

I to ste pljuvali po Novaku Đokoviću koji je zaustavio cijeli turnir na prvi pozitivan test. Pljuvali ste ga kao da je pobio pola teniskog svijeta. Pljuvali ste ga kao da je Grigor Dimitrov umro radi njega. Pljuvali ste ga jer ga jedino i možete pljuvati a na terenu možete sanjati da ga neko od vaših dobije.

I ajde što ne volite Novaka, to nas i ne čudi. Ajde i što ga pljujete, ali šta vi radite ? Kako je moguće da niste zaustavili egzibicioni turnir gdje se pojavio slučaj koronavirusa ? Da se razumijemo, druga je pjesma da je ovo zvanični turnir i da se mora odigrati. Ova egzibicija se prosto morala prekinuti.

A pogotovo se morala prekinuti jer se održavala kod onih koji su tako besramno pljuvali Novaka Đokovića. Ali najgore od svega nije to što se turnir nastavio nego što mediji o tome ćute, pa čak i naši. Zašto niko sada Amerikance ne napada ? Zar to nema petlje neko na njih udariti ? Bitno da su se svi miševi pojavljivali da pljuju Novaka i tako stiču naklonost i promociju na zapadu.

Ali svi oni sada pokazuju da su licemjeri. Od Amerikanaca koji su pljuvali Novaka pa nastavili turnir i pored korone, do svih onih koji su sa tekstovima pljuvali Novaka a sada kao kukavice ćute.

''Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka.'' To su stihovi velikog Njegoša koji su prikladni za ovu situaciju. Jer čast i čojstvo su na Novakovoj strani a bruka na strani svih pomenutih licemjera.