XS
SM
MD
LG

Mrkobrada okupio talente

Učesnici kampa

Drugi golmanski kamp banjalučke Akademije “Prva rukavica” Siniše Mrkobrade, nekadašnjeg čuvara mreže banjalučkog Borca, počeo je na terenima SRC “Ajdinovići” kod Olova, a na njemu je okupljeno 41 ime, tri devojčice i 38 dečaka, koji maštaju da jednog dana stanu među stative na seniorskim i međunarodnim utakmicama.

Pored Mrkobrade predavači na kampu su Goran Brašnić (Žepče), Vladimir Todorić (Novi Sad), Marko Reljić (Kozarska Dubica) i Dušan Remić (Istočno Sarajevo), a ovo je inače najmasovniji kamp, ovog profila, u regionu. Prošle godine na “Hajdučkim vodama” na Borju je održano prvo izdanje golmanskog kampa “Prve rukavice”.

-Zadovoljni smo odzivom za ovu našu akciju i verujemo da ćemo uspeti u našim namerama, pa da ponovo iz naše Akademije izađe neki Vladan Kovačević, koji je prve korake napravio u “Prvoj rukavici”. Zajedno sa kolegama i prijateljima radimo po planu i programu i zaista mogu da se pohvalim sjajnom atmosferom, kako u našem stručnom štabu, tako i među najmlađim polaznicima kampa. Ono što me je posebno oduševilo jeste da su na kampu i tri devojčice, što nam daje posebnu dimenziju – rekao je Siniša Mrkobrada, koji je zaista jedinstvenu ideju pretočio u realizaciju.

Takođe, širinu ovoj akciji daje i činjenica da su polaznici kampa iz raznih krajeva: Banjaluke, Sarajeva, Novog Sada, Istočnog Sarajeva, Dervente, Dervente, Doboja, Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Žepča… Devojčice i dečaci su podeljeni u grupe radi lakšeg rada i razumevanja treninga.

-Zaista ima mnogo talentovanih momaka , radimo dva puta dnevno i apsolutno možemo da budemo zadovoljni, pogodili smo apsolutno metu u sredinu. Iskreno se nadamo i verujemo da će fudbalska javnost u regionu, u budučnosti, čuti za neka od ovih imena koja smo okupili u Olovu – dodao je Siniša Mrkobrada istakavši da je dodatni kvalitet treninga po noći, pod reflektorskom rasvetom zbog dnevnih visokih letnjih temperatura.

 Na spisku polaznika je 41 ime i to: Jovana Đukić, Lana Milinić, Ena Đurić, Bogdan Jovanović, Nenad Srdić, Nikola Keleman, Blagoje Đuraš, Fadil Komić, Dragiša Kuzmić, Simon Račić, Luka Škorić, Rastko Opalić, Nikola Pandža, Uroš Repić, Ahmed Hušić, Faruk Podžić, Aldin Adilagić, David Berendika, Benjamin Ajkunić, Nemanja Mitrović, David Stjepanović, Petar Ćetojević, Nikola Grujić, Sinan Čehić, Nikša Lazić, Luka Delić, Damjan Tramošljika, Haris Beganović, Matej Banović, Franko Pervan, Tomislav Ezgeta, Marko Džambo, Nikola Džambo, Miloš Mrkobrada, Veselko Pejaković, Nikola Dukić, Aleksa Vukašinović, Igor Rončević, Ognjen Majmunović, Mirza Bašić i Anur Begić.