XS
SM
MD
LG

Da je Crnoj Gori bio ministar Šeranić…

Šampion “Montenegra” je zaražen koronom, zbog toga se prekida nastavak šampionata nekadašnje južne republike SR Jugoslavije, kompletan Fudbalski klub Budućnost iz Podgorice (nekada Titograd!) mora u karantin, svi rivali koji su igrali protiv Budućnosti, i sviran kraj…
Fudbalska budućnost je izgleda u koroni…

Elem, ostavimo Crnu Goru koja je počela i krenula, stala i zaustavljena, valjda će izabrati put, o fudbalu pričamo… Srbija je nastavila i završila, dodelivši oba trofeja…

A Bosna i Hercegovina?

U njoj su oni s druge strane entitetske granice “osuli drvlje i kamenje” na Alena Šeranića, ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske što je rekao da pre 1. jula nema uslova za takmičarske utakmice! Udarili su “eksperti” iz Sarajeva, Tuzle i Mostara, kao oštećeni, prozivajući ministra srpskog entiteta i po etnosu?!

Te Sarajlije, Tuzlaci i Mostarci, koji su najmanje to, ali se poistovećuju sa nefunkcionalnom i nedefinisanom “Dejtonskom zemljom”, kao komplikovanom i nedorečenom državnom zajednicom i “lovatori u mutnom” iz dijaspore, daju sebi pravo ekskluziviteta na prostorima na kojima živimo svi mi!
Po njima su Borac iz Banjaluke i predsednik Vico Zeljković, njegov ujak Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsednik Narodne Skupštine Nedeljko Čubrilović, ministri, građani Republike Srpske, Srbi iz Federacije, Hrvatske, Crne Gore, sa Kosmeta… krivi “što je FK Borac izašao u Evropu” i “prevario” tamo neku Tuzlu siti koja u klupskom grbu ima “Cvijet Srebrenice” zahvaljujući nekom “kamiondžiji” iz SAD, koji je došao da uloži pare u “bosanski nogomet”?!

Onda ta Tuzla siti u mostarski Zrinjski “otjera” svoju “zvijezdu” Filipa Arežinu. Ne po etnosu, što je u “Bosni”, kažu, “normalno”, nego što je promašio penal. A da ga je pogodio (?!), klub iz Siminog hana kod Tuzle bi bio pre Borca na tabeli i onda bi se prvenstvo nastavilo i sve bi bilo u najboljem redu.
Pa UEFA nije odgodila EURO za nekoliko meseci nego za godinu, a Sarajlije, Tuzlaci i Mostarci, ovi što su ostali da se tako predstavljaju, su ubeđeni da je sve usmereno protiv njih! Zaboga pojavio se Borac, i uz to nosi titulu šampiona Republike Srpske!

Osvrnite se, gospodo, oko sebe!

Šta je realnost?

Najlakše je napadati institucije Republike Srpske. Ali, muslimansko-hrvatska federacija u “Dejtonskoj zemlji” mora da zna jednu, po njih tužnu, činjenicu: Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je ekspert. epidemiolog, učio, izučio školu, dobio diplomu i čovek koji se zakleo svojoj struci. A u Federaciji zaraženi igrači Veleža, Zrinjskog i Mladosti Doboj-Kaknja. Pa gde je ministar zdravlja u tom entitetu?
Sutra, kada Republika Srpska oda priznanje Alenu Šeraniću, u Federaciji BiH će reći – nagrađuju ministra nacionalistu! Krenulo od NBA “zvijezde” Jusufa Nurkića, na početku marta.

Gospodo iz Federacije, poznaje li UEFA, koja vas je nelegalno 1992. godine priznala, i omogućila utakmicu u Tirani 30. novembra 1995. godine, tu retoriku?

Stanite pred ogledalo svojih dometa!

Crna Gora nije imala ministra Šeranića, da jeste, Budućnost ne bi bila zaražena, nego šampion!

Za budućnost svih nas… 

Sportski žurnal