XS
SM
MD
LG

Arlov uz Novaka

Milorad Arlov i Srđan Đoković

Бањалучки хуманитарац Милорад Арлов изразио је подршку најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу у времену када доживљава неаргументоване нападе са свих страна, али и захвалност за дугогодишњу хуманост и људскост које је истицао много пута до сада.

Арлов је у име Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије, у породичном ресторану Ђоковића у Новом Београду, имао сусрет са Новаковим оцем Срђаном Ђоковићем и том приликом, у знак захвалности Новаку за све што хумано чини за српски народ у целини, нарочито за Косово и Метохију, уручио је поклоне. Овом приликом бањалучки хуманитарац је донео урамљену слику са шест почасних грађана Општине Звечан на којој је на првом месту: Новак Ђоковић, потом професор доктор Зоран Кривокапић, онда Југослав Костић, Владимир Владимирович Путин, Марко Ђурић и на крају Милорад Арлов, као и бисту Кнеза Лазара, те три књиге Томе Марића: “Крв на Црвеном”, “Миљан, људи и вријеме” и “Миљан 1930 – 2012”. На крају не за Новака Ђоковића додељен и посебан поклон – шал Републике Српске.

На позадини слике исписана је и посвета коју је потписао Милорад Арлов, а у њој стоји: “За разлику од светске величине каково је име Новака Ђоковића, многи од нас нису толико јаки и битни да Косово и Метохија, наша духовна колевка не може без нас, али ми без Косова и Метохије не можемо! Свуда нас прати, присваја и упозорава!

Косово и Метохија многе нас је повезала, спојила, усмерила једне на друге, дала духовни пут, али и муку, патњу и тежину крста који носимо.

Мени као обичном човеку, изузетна част је што сам на овом билборду, баш у Звечану, на Косову и Метохији, са оваквим људским и светким величинама! С тобом који си број један у свету, најуспешнијим и најхуманијим спортистом, кога ћемо Србија и ми Срби икад имати!”

Након сусрета са Срђаном Ђоковићем у Београду Милорад Арлов је рекао:

-Питам се да ли ико икада може нешто лоше да каже о Новаку Ђоковићу, о његовој хуманој величини и светском српском амбасадору свих Срба у свету. Изузетно ми је драго што сам у име Одбора, који се бави искључиво хуманошћу за Србе на Косову и Метохији, имао част да предам поклоне и изразим захвалност Новаку Ђоковићу за све оно што је урадио за српски народ, али и човечанство.

Новак Ђоковић је почетком јула требало да буде гост Бањалуке и Републике Српске, међутим због пандемије короновируса такмичење “Адриа тур” је прекинуто. Иначе, Арлов је планирао тада да Новаку уручи поклоне, али се то, ипак, догодило у Новом Београду.