XS
SM
MD
LG

Slaven Bilić na korak do Premijer lige

Slaven Bilić

Fudbleri Vest Bromvič Albiona, koje predvodi hrvatski trener Slaven Bilić, napravili su veliki korak prema Premijeršipu, pošto su u 42. kolu Čempiošipa pobjedili kod kuće ekipu Derbija rezultatom 2:0.

Bivši hrvatski reprezentativac i selektor radi sjajan posao u drugom klubu na Ostrvu i u prvoj je sezoni na pragu velikog uspjeha vrijednog čak 200 miliona funti. Toliko svakom klubu donosi plasman u elitu engleskog klupskog fudbala.

VBA je vodeći u Čempiošipu četiri kola prije kraja, a Lids s utakmicom manje zaostaje dva boda. Prve dvije pozicije vode direktno u Premijer ligu pa Slaven jednim okom prati i gdje je trećeplasirani.

Brentford, jedini koji ga je pobijedio nakon pauze, zaostaje pet bodova i to će reći: u posljednje četiri utakmice Bilićevoj ekipi treba najviše osam bodova. Prvo idu u goste 10-plasiranom Blekburnu pa dočekuju četvrtoplasirani Fulam, gostuju kod Hadersfilda (19.) i dočekuju 14-plasirani Kvins Park Rendžerse.

Ukratko, Slaven Bilić je u fantastičnoj situaciji da sa Vest Bromvič Albionom izbori direktan plasman u Premijer ligu, a čak i da osvoji svoj prvi trofej u karijeri.