XS
SM
MD
LG

Odgođena brdska auto-trka "Vlasenica 2020"

“Vlasenica 2020”, tradicionalna brdska auto-trka koja se boduje za Otvoreno prvenstvo Republike Srpske i Šampionat BiH, a koja je trebala biti održana 18. i 19. jula, odgođena je zbog pogoršane epidemiološke situacije.

foto: Infoportal Vlasenica 24

“Na brdskoj auto-trci u Vlasenici svake godine voze svi oni koji nešto znače u svijetu automobilizma u našoj zemlji, a u posljednjih nekoliko godina imali smo i vozače iz zemalja iz okruženja. U organizaciji učestvuje veliki broj ljudi, a znamo da je zbog njene atraktivnosti i tradicije prati i veliki broj posmatrača. Teško bi bilo organizovati trku, a ispoštovati sve propisane mjere. Pitanje je koliko bi vozača i došlo, s obzirom da  oni stižu iz različitih dijelova države, ali i iz regiona. S obzirom da se situacija sa kovidom 19 pogoršala, bili smo prisiljeni da trku odgodimo dok se ne steknu uslovi za njeno održavanje. Znači, ona nije otkazana, samo je samo odgođena”, kazao je za naš portal organizator trke Miloš Lakić, sekretar Auto-moto društva Vlasenica.

Lakić je istakao da su prema kalendaru takmičenja Sportskog auto-moto saveza Republike Srpske i BIHMK-a ove godine za Šampionat BiH planirane samo tri brdske auto-trke: u Vlasenici, Loparama i u Banjoj Luci i da još uvijek nijedna nije održana.

 “Nažalost, situacija je takva da negativno utiče na sve sfere života, samim tim i na sve sportske događaje, a ne samo na automobilizam. Najvažnije je sačuvati živote, jer to je ono najvrednije,  najskuplje, a biće prilike da se trke voze i da se takmiči”, navodi sekretar Auto-moto društva Vlasenica.

Brdska auto-trka u Vlasenici vozi se na jednoj od najatraktivnijih staza  u regionu, na vijugavom dijelu magistralnog puta M-19. Staza je duga 5,7 kilometara, start je na 680 metara, a cilj na 1 004 metra nadmorske visine.