XS
SM
MD
LG

Snežan vladar Jahorine

Snežan Obradović

Trejl trka “Termag challenge race” okupila je juče na Jahorini 221 takmičara iz osam zemalja. Pobjednici na najdužoj stazi od 47 kilometara bili su Neven Cicović i Naida Avdić.

Na takozvanoj “crvenoj stazi” dugoj 23 kilometra u ženskoj kategoriji najbrža je bila Jasmina Havazović, a u muškoj Snežan Obradović iz Rogatice.

Snežan Obradović je počeo da se bavi atletikom u osnovnoj školi i već tada osvajao je prva mjesta u državi i šire. Titule prvaka Republike Srpske, Savezne Republike Jugoslavije, a zatim i Srbije su samo dio njegovih brojnih uspjeha.

U 2018. i 2019. godini naš Snežan je napravio dva velika podviga tako što je za četiri, odnosno tri dana trčeći došao od Rogatice do manastira Ostrog. I za jučerašnju trku može se reći da je veliki podvig zbog veoma teških uslova. Pored neočekivano niske temperature za ovo doba godine, padala je sitna kiša koja je stazu učinila dosta klizavom.

“Imajući u vidu gore navedeno, kao i činjenicu da je ovo moje prvo takmičenje poslije sedam godina pauze, te prvo takmičenje ovog tipa, mogu reći da sam srećan i zadovoljan postignutim vremenom 1.43.04, što je 7 minuta i 24 sekunde prije drugoplasiranog. Još uvijek nisam izgubio želju za takmičenjem, a prioritet će mi biti da se ostvarim u ulozi trenera u trkačkim disciplinama”, izjavio je Snežan za naš sajt i zahvalio načelniku opštine Rogatica Miloradu Jagodiću, koji je, kako on kaže, po ko zna koji put pokazao da podržava afirmisanje sporta i zdravog života omladine y našoj opštini.