XS
SM
MD
LG

Marko Pantelić - gospodin u kopačkama i odelu

Foto: Marko Pantelić, FSS

Marko Pantelić (41), rođen u Beogradu, je jednoglasnom odlukom Skupštine fudbalskog saveza Beograda, izabran za predsednika, što je lepa vest. Fudbal fudbalerima, najlepše i najednostavnije rečeno. 

Marko Pantelić je, kao fudbaler, isto rođen u Beogradu, "fudbalskoj kolevci" Crvene zvezde, a spletom životnih okolnosti za njen Prvi tim je zaigrao tek u 25-oj godini, nakon što joj je evro-golom u finalu Kupa 2003. godine, igrajući za Sartid, iz ruku odneo pehar u Smederevo. Njegova igračka karijera je filmska. U veliki Ajaks iz Amsterdama je došao tek u 31-oj godini i sve ustalasao. Tako da ga se i dan-danas sećaju i rado spominju. Imao je Krojfovski međukorak, prilikom promene pravca kretanja, pa se njegovi golovi, s vremena, na vreme, vrte i prikazuju na Ajaksovim društvenim mrežama. U Olimpijakosu je slavljen kao grčki Bog, za najkraći mogući period. U reprezentaciji Srbije je, na 43 odigrane utakmice , takođe, ostavio snažan utisak i neizbrisiv trag. 

Nema tog iskrenog ljubitelja fudbala, koji neće podići obe ruke u znak poštovanja lika i dela Marka Pantelića. Njegovo biblijsko lice i lik nalik utisnutom na crkvenoj freski, sad ponovo obasjava,  još većom svetlošću, njegov Beograd i Srbiju. On je bio i ostao gospodin u kopačkama i u odelu. 

Autor: Svetozar Čiča