XS
SM
MD
LG

Ekskluzivno: Ništa od US Opena

Foto: EsentiallySports

U jednom trenutku djelovalo je da nam se tenis vraća. Sve je trebalo da krene sredinom avgusta i od američke turneje. Međutim, sada je nastavak jako dalek.

Naime, stanje sa koronavirusom u Americi se pogoršava. Samim tim, turniri pred US Open se odgađaju. Trebali su se igrati neki manji turniri ali i Sinsinati koji se trebao igrati na terenima US Opena. Međutim, do septembra u Nju Jorku sporta nema pa je tako i Sinsi otkazan.

Sam US Open je trebao početi 31. avgusta i da traje do 13. septembra. Međutim, od toga vjerovatno neće biti ništa. To je indirektno poručio i Viktor Troicki gostujući u podkastu ''Sport Klub'' televizije pod nazivom ''WIish&Go''.

Problem oko samog US Opena je taj što bi Evropljani morali u karantin po povratku iz Amerike a igrači iz Južne Amerike ne bi mogli igrati uopšte. Samim tim, samo teoretske šanse ostaju za održavanje Gren Slema u Nju Jorku.

Bio je plan da se poslije turneje u Americi igra šljaka u Evropi. Za sada se oko toga ništa ne zna ali nije nerealno da tenisa ne bude više ove godine.