XS
SM
MD
LG

Sloboda uči na sopstvenim greškama

Sloboda , Mrkonjić grad

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode poraženi su u Kozarskoj Dubici od novog prvoligaša Borca 5:0.U taboru Mrkonjićana čestitaju domaćinu na zasluženoj pobjedi, ali smatraju da su porazu kumovale četiri kardinalne greške u fazi odbrane i „iznošenja“ lopte, veznog reda fudbalera Slobode.

Šef stručnog štaba Igor Mirković, smatra da njegova ekipa jednostavno nije imala dan i da je u meč dosta fudbalera ušlo dekoncentrisano i bojažljivo.

-Pobjedi domaćina nema se šta zamjeriti. Međutim, na terenu smo do pogotka solidno stajali. Golove smo  primili iz kardinalnih grešaka naše odbrane i gubljenja lopti igrača iz veznog reda. Ovaj poraz nije nas demoralisao, jer znamo da vrijedno treniramo i da će dobre partije, golovi i rezultati doći. Iz ovoga poraza moramo izvući pouke i na greškama se učiti. Takve greške su svojstvene ekipama sa mladim i neiskusnim fudbalerima. Mi smo u Dubici u prvoj postavi imali trojicu kadeta, jer nam nisu mogli igrati Lazendić, Janković, Vučković - kaže Mirković.

Mladi stručnjak dodaje da je veliki problem nedostatak špic igrača, jer je klub napustio Rade Radanović i Milan Šakić. A za njih nisu nađene adekvatne zamjene.

Sa šefom stručnog štaba se slaže i predsjednik kluba Milenko Milekić, koji kaže da lista pojačanja još nije završena.

-Moramo se još igrački pojačati. Potreban nam je dobar centarfor i jedan vezni fudbaler. Bili smo na putu da to pitanje veznog fudbalera riješimo sa Brankom Penom, ali se on opredijelio da u narednoj sezoni igra za matični klub Gorica iz Šipova i Nikolom Babićem, koji je završio u Tekstilcu iz Dervente. Vidjećemo šta još možemo uraditi. Vjerujem i da za naše mlade fudbalere radi vrijeme i kako bude odmicao šampionat da će i oni sve bolje igrati i dobiti rutinu u igri- optimista je Milekić.

Fudbaleri Slobode odigrali su četiri kontrolna meča. Pobijedili su Progres iz Kneževa 4:1, izgubili su od Omarske 3:1 i od Borca u Kozarskoj Dubici 5:0. Kontrolni meč odigrala su i dva kombinovana sastava Slobode, a crveni su pobijedili plave 1:0.

Naredni kontrolni meč je u subotu u Tesliću, sa ekipom Proletera, a generalka na „Lukama“ 1. avgusta sa novljanskom Slobodom.

NOVA IMENA-U redove Mrkonjićana stigao je  štoper Emilko Janković, koji je svojevremeno nosio dres dok je Sloboda  igrala u Prvoj ligi RS.

Vezista Sandro Dedić, koji je ponikao u Slobodi, a u prošlom šampionatu igrao za Slogu iz Srpca, Milan Nenad, koji se vratio iz Metalega iz Jajca, Siniša Lazendić iz Slovenije i Vučković iz Austrij, te Nikola Zec.

Tu je i Ognjen Soldat, koji je nakon pionirsko staža zbog školovanja igrao za juniore banjalučkog Borca, te još sedam, osam mladh fudbalera iz kadetskog i juniorskog pogona.


Polet 1926 : Čelinac
Laktaši : Progres
Omarska : Dubrave
OFK Brdo : Sloga (Srbac)
Sloboda : Borac
Sloga (Trn) : Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 15 11 2 2 35
2 Sloboda 15 8 2 5 26
3 Borac 15 7 4 4 25
4 Progres 15 8 0 7 24
5 Dubrave 15 7 3 5 24
6 Čelinac 14 7 2 5 23
7 Jedinstvo 15 7 2 6 23
8 Laktaši 15 6 1 8 19
9 Sloga (Trn) 14 6 1 7 19
10 Polet 1926 15 5 2 8 17
11 Sloga (Srbac) 15 5 1 9 16
12 OFK Brdo 15 4 3 8 15
13 Proleter 14 3 1 10 10