XS
SM
MD
LG

Neki novi BSK

Trening BSK_a

Banja Luka: Klub osnovan 1932. godine sa velikom tradicijom i baš kao i manje više svi velikani našeg fudbala pa tako i FK BSK  doživio je pad ali kako kažu, nije sramota pasti već ne dići se.

Neke nove „struje“, novi ljudi u upravnom odboru kluba zasukali su rukave i pokušaće da na „Čaire“ vrate fudbalsku romatniku koju Grad Banja Luka  zaslužuje.

Na stadionu opet sve „vrvi“ kao u košnici od treninga kako u omladinskoj školi pa tako i na seniorskim treninzima. Omladinska škola broji preko 100 dječaka koji intenzivno treniraju a za njih su zaduženi četiri dobro poznata fudbalska imena sa UEFA licencama (Siniša Mrkobrada, Denis Malešević, Nikola Ilić i Darko Božić).

Seniorska ekipa vratila se u Regionalnu ligu Zapad koju vodi šef stručnog štaba Nebojša Anđelić sa svojim pomoćnikom Milanom Bijelićem te ova dva mlada trenera ističu da Regionalni Zapad žele da igraju samo jednu godinu sa jasnim ciljem a to je povratak u Drugu ligu Zapad.

-Treneri ne vole pričati o ambicijama, uvijek izbjegavaju tu temu ali moja je obaveza na sve trenutne okolnosti da kažem da želimo proći prvi kroz cilj sezone koja je pred nama. Kada sam došao u BSK prije godinu dana nije bila idealna situacija sa igračkim kadrom ali kada sam sjeo sa ljudima koji imaju vizuju za bolji BSK nisam se dvoumio, zasukao sam rukave i počeo puno raditi. Danas, godinu dana poslije, klub igra viši rang, igrački kadar mogu reći više nego zadovoljavajući u odnosu na rang takmičenja a sve to je posljedica rada i posvećenosti svom poslu svih u klubu. Istina je da bi stari teren iz Krupe NV trebao da dođe na naš pomoćni što će donijeti još jednu stepenicu više kada su u pitanju uslovi za rad. Sve ovo malo pobrojano ne bi moglo bez naših sportskih prijatelja iz Krupe kojima smo izuzetno zahvalni na svemu što nam pomažu. Na nama je da radimo puno više od ostalih kako bi se vratili tamo gdje nam je i mjesto, a to sigurno jeste sam vrh RS fudbala, a kada se budemo „penjali ka gore“ sigurno da će i Gradske vlasti to znati prepoznati. Kao što sam već rekao...puno rada, truda i energije trebamo uložiti da bi dobili šansu da se opet „trkamo“ sa najboljima  - rekao je šef stručnog štaba BSK-a Nebojša Anđelić.

Jedan od novih lica u igračkom kadru je Vuk Milosavljević radilica sredine terena koji iza sebe ima skoro 100 utakmica u seniorskom fudbalu a tek mu je 20 god.

-Kao što ste rekli, bliži se ta brojka nastupajući mogu reći uspješno za Slobodu MG, Karanovac i Slogu Srbac. Kada sam dobio poziv šefa Anđelića sa kojim sam sarađivao u Karanovcu i kada sam čuo planove vezane za BSK odmah sam došao. Neću ništa novo reći ako kažem da se radi odlično i da imamo odlične igrače i prije svega prave momke u ekipi. Na treninzima se radi sve planski, ništa se ne prepušta slučaju i još ako uzmemo u obzir da je sada u BSK-u 7-8 igrača iz šampionske ekipe Karanovca onda možemo reći da samo nastavljamo tako gdje smo stali...Poznajemo se odlično, nema nepoznanica i zaista je lijepo raditi u takvim okolnostima. Kao što je šef rekao, nema smisla da skrivamo ambicije, biće pobjeda ali i poraza, kada izgubimo pružimo ruku i idemo dalje...možeš izgubiti bitku ali ne i rat – zaključio je Milosavljević.

Od novih lica tu su Goran Lukajić (inostranstvo), Vuk Milosavljević (Sloga Srbac), Obrad Tomičić (Sloboda MG), Bojan Dobrijević, Nikola Jokanović (Budućnost BL), Nemanja Jeličić i Ljubiša Nikodijević (Krupa NV). Iz kluba kažu da su blizu dogovora sa još dva zvučna imena koji treniraju sa ekipom.

Bsk je do sada odigrao 2 test utakmice, sa Slobodom u NG gdje je ostvarena pobjeda 2:1 te istim rezultatom poražen je drugoligaš, Polet iz Broda. Narednog vikenda u Derventi protivnik je Tektilac  a sedam dana kasnije snage će odmjeriti sa Laktašima.

Neki novi vjetrovi na Čairama....


FSA 1 : 1 Mladost
Gorica 2 : 0 BSK
Bratstvo 1 : 0 Naprijed
Sloga Nektar 1 : 4 Sloga
Crni vrh 2 : 0 Krajina
OFK Lauš 1 : 0 Lijevče
Plamen 6 : 0 Svodna
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 BSK 16 11 2 3 35
2 Lijevče 16 8 6 2 30
3 Gorica 16 8 5 3 29
4 Plamen 16 9 1 6 28
5 FSA 16 7 4 5 25
6 OFK Lauš 16 7 4 5 25
7 Naprijed 16 6 5 5 23
8 Bratstvo 16 6 3 7 21
9 Mladost 16 6 2 8 20
10 Krajina 16 4 6 6 18
11 Sloga 16 5 3 8 18
12 Crni vrh 16 5 2 9 17
13 Sloga Nektar 16 3 3 10 12
14 Svodna 16 3 2 11 11