XS
SM
MD
LG

Prva liga i fudbal Republike Srpske izlaze iz mraka

Današnje potpisivanje ugovora o sponzorstvu između Mtela i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, u ova teška vremena izazvana koronavirusom donosi čini se lijepa vremena za fudbal na prostoru Dejtonske države.

Krovni savez će sa ova skoro 22 miliona, sa bonusom i PDV-om, sigurno moći mnogo lakše da funkcioniše i radi. Imaju i premijerligaški klubovi razloga za zadovoljstvo. Imaće i oni mnogo više koristi od sponzorstva Mtela i FS BiH, a čini se prvi put u jednom ovakvom ugovoru se ''vide'' i entitetski savezi. I oni će dobiti svoj dio kolača, a samim tim i klubovi u Fudbalskom savezu Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Prva, vrlo važna stavka je da će u narednom periodu biti i prenosa na Arena sportu mečeva ovih liga. Jasno je svima naravno da je taj kvalitet u odnosu na ono što gledamo iz drugih zemalja na niskom nivou, ali će ovo sigurno biti podsticaj i za klubove i za igrače, za dodatni rad.

Što se tiče Fudbalskog saveza Republike Srpske, pored tv prenosa na Areni, u saradnji sa Radio televizijom Republike Srpske vraćaju se radio prenosi.

Narednih dana će se upriličiti potpisivanje ugovora između Fudbalskog saveza Republike Srpske i Radio televizije Republike Srpske i oni će u partnerskim odnosima ući u ovaj posao. Nakon pet – šest godina pauze, dakle radio prenosi Prve lige Republike Srpske  će se vratiti. Ovo je vrlo važno u ovo vrijeme koronavirusa, kada publika neće moći na stadione.

Razgovara se, pregovora i oko eventualno neke emisije tipa pregleda kola, pa bi konačno Prva liga izašla iz jednog dugogodišnjeg informativnog mraka. Ko je kriv za to nema potrebe sada raspravljati. Povlače se pravi potezi zadnjih mjeseci u Fudbalskom savezu Republike Srpske. Krenulo se iz višegodišnjeg tapkanja u mjestu. Brod sada plovi pravim putem, a mi u www:sportdc.net možemo biti zadovoljni. Naša  višemjesečna borba za promjenama  je završila uspješno, a potvrda toga su ove novosti u Fudbalskom savezu Republike Srpske, ali i Bosne i Hercegovine.

Prema našim saznanjima nije sa ovim ugovorom kraj pozitivnih dešavanja. Narednih dana očekujemo da konačno i Fudbalski savez Republike Srpske dobije generalnog sponzora.

Uz one poslove oko izgradnje terena, reflektora, smanjena kotizacija i troškova službenih lica, tv i radio prenosa, imamo mnogo razloga za zadovoljstvo. Sve u kratkom vremenu, sa novim mladim snagama, pa nam nije žao ni onog silnog truda oko bitke za promijene. Isplatilo se, ali se ide dalje...