XS
SM
MD
LG

Jelena Arnautović najbolji sportista Istočnog Sarajeva

Grad Istočno Sarajevo

Najbolji sportista grada Istočno Sarajevo za 2019. godinu je Jelena Arnautović iz Džudo kluba „Romanija“ Pale, osvajač zlatne medalje na Prvenstvu Balkana za seniore održanom prošle godine u Albaniji.  Osim balkanskog zlata, osvojila je zlatnu medalju na Prvenstvu Republike Srpske za seniore, srebro na Prvenstvu BiH za senire, dva peta mjesta na evropskim kupovima i  zauzela 28.mjesto na evropskoj listi za prošlu godinu.

Jelena je zahvalila gradu Istočno Sarajevo, opštini Pale, klubu i treneru Draženu Subotiću za podršku koju su joj pružili .“Aktuelna situacija malo je omela treninge, pripreme i takmičenja, ali ću dati sve od sebe da uskoro postignemo još bolje rezultate i dostignemo svjetski novi“, poručila je Jelena.

Za najbolji sportski klub, treću godinu zaredom, izabran je Džudo klub „Famos“ iz Istočne Ilidže. Trener Željko Šiljegović rekao je da ovo priznanje predstavlja veliki podsticaj za sve sportiste, pa i DžK „Famos“, koji je u prošloj godini, u ukupnom plasmanu, bio najbolji džudo klub Republike Srpske, dok na nivou Bosne i Hercegovine zauzima visoku poziciju-iza sarajevske „Bosne“.

„Grad Istočno Sarajevo je već postao prepoznatljiv po sportistima i dobrim sportskim rezultatima, a džudo klubovi iz ovog grada daju čak 90 odsto takmičara u reprezentaciju Republike Srpske.Za naše rezultate zasluge imaju i Grad Istočno Sarajevo i opština, koji nam pružaju značajnu podršku“, rekao je Šiljegović.

Najbolji sportski radnik grada Istočno Sarajevo , Dejan Jerkić, iz Džiu Džicu kluba „Jahorina“ Pale zahvalio je Gradu Istočno Sarajevo za priznanje koje, kako je istakao, predstvalja veliku čast za klub koji postoji nepune četiri godine.

„Za ovo priznanje zaslužni su svi treneri i uprava kluba, a ovo je značajna, zajednička nagrada svih nas. Nastavićemo tako i dalje“, rekao je Jerkić, dodajući da će, nakon ljetne pauze koja predstoji, biti nastavljeni treninzi, pripreme i upis novih članova.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je da je današnja svečanost znak zahvalnosti i podrške za sportiste i sportske klubove koji svojim uspjesima afirmišu i na najbolji način promovišu Istočno Sarajevo.

„Vidjeli smo da sportisti i sportski klubovi, bez obzira na pandemiju, vrijedno rade i vjeruju da će uskoro imati mogućnost da postignu nove velike rezultate. Današnja svečanost način je da im zahvalimo za uloženi trud, te da ih afirmišemo bar dijelom koliko oni afirmišu i promovišu naš grad“, rekao je Lučić.

Lučić je istakao da su za velike uspjehe potrebni veliki rad, upornost i istrajnost.

„Siguran sam da ćemo sa sportskim radnicima uspješno sarađivati i u budućnosti , a Grad Istočno Sarajevo će nastojati da izdvaja sredstva za poboljšanje sportske infrastukture i rad sportskih klubova. S tim u vezi, nadamo se da ćemo ubrzo prevazići probleme izazvane virusom korona, da će se sportski klubovi vratiti redovnom načinu rada, te da će nas uskoro obradovati novim uspjesima“, naglasio je Lučić, pozivajući predstavnike medijskih kuća da što više prate aktivnosti i rad sportista i sportskih klubova, kojima je, kako je rekao, osim podrške lokalne zajednice, neophodna i medijska podrška.

Savjet za sport grada Istočno Sarajevo, na osnovu prijedloga koji su stigli iz šest gradskih opština, za najuspješnijeg trenera izabrao je Ljubišu Majdova iz Džudo kluba „Randori“ Istočno Novo Sarajevo.

Majdov je prošle godine izabran i za najboljeg sportskog trenera Republike Srpske u izboru „Glasa Srpske“, a današnju nagradu preuzeo je njegov sin Stefan, koji je rekao da, i pored velikih međunarodnih priznanja, nagrada koja dolazi iz grada u kojem živite, iz lokalne zajednice kojoj pripadate, najviše znači.

Udruženje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce“ sa Pala i ove godine je izbarano za najuspješnije u Istočnom Sarajevu.

U kategoriji najuspješnijeg sportiste lica sa posebama žiri je nagradio Snježanu DŽidu iz Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška““ Sokolac i Milu Elez članicu „Sunca“ sa Pala.

Za perspektivne sportiste grada Istočno Sarajevo za 2019. godinu izabrani su: Luka Kezunović (AK Glasinac), Viktor Milić (Kik boks klub Kule), Milorad Kezunović (DžK Famos), Lana Erić (DžK Randori), Lara Škipina (Smučarski klub Romanija).

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, manifestaciji su prisustvovali samo izabrani sportisti, treneri i predstavnici najuspješnijeg sportskog kolektiva.