XS
SM
MD
LG

Leotar igra Premijer ligu!

Rukometni klub Leotar iz Trebinja igraće Premijer ligu Bosne i Hercegovine i naredne godine. Ovu vijest objavio je klub na svojim stranicama, a saopštenje Trebinjaca prenosimo u cijelosti:

- Danas je u prostorijama Gradske uprave Trebinja održan sastanak Upravnog odbora RK "Leotar", na kome je pored članova UO prisustvovao i gdin Darko Savić ispred Rukometnog saveza Republike Srpske.
Zajednički je konstatovano da su sve sve struktura kluba počev od igrača, trenera, uprave do navijača, a zahvaljujući velikoj podršci Grada Trebinja, Saveza, SD "Leotar" i sponzora, u protekle tri i po godine napravili značajan pomak u funkcionisanju i organizovanju kluba i razvoja rukometa u Trebinju i Hercegovini. Dokaz da smo na pravom putu su rezultati našeg kluba u Premijer ligi BiH , u SD "Miloš Mrdić" su pobjedjivani velikani ovog sporta, organizovana dva respektabilna medjunarodna turnira gdje je u našem gradu prošle godine učestvovao i evropski prvak RK "Vardar" iz Skoplja. Posebno smo ponosni na našu Školu rukometa koja broji preko 80 dječaka, medju kojima ima i reprezentativaca. Kao kruna na sve naše uspjehe dolazi iskrena podrška naših sugradjana, gdje smo ove sezone bili jedna od najgledanijih ekipa u Premijer ligi BiH. Koristimo priliku da se zahvalimo svim navijačima, simpatizerima i prijateljima kluba na stalnim pozivima i zabrinutosti za dalji opstanak kluba, hvala vam što ste u ovom kriznom trenutku pokazali ljubav i brigu prema Leotaru.
Svjedoci smo velike nepogode u vidu pandemije COVID 19 koja je paralisala sport u Trebinju, državi i cijelom svijetu skoro pola godine. Klub se našao u veoma teškoj finansijskoj situaciji, gdje su postojala dva puta opstanka u ovoj sezoni: nastavak igranja u Premijer ligi ili selidba u niži rang. U proteklom periodu imali smo stalnu komunikaciju sa Gradom, SD "Leotar", Savezom i svim sponzorima i donatorima kluba, gdje se pokušavalo na sve načine obezbijediti nastavak igranja u Premijer ligi koje smo zasluženo osvojili u protekloj sezoni.
Zahvaljujemo Gradu Trebinju i Gradonačelniku gdinu Mirku Ćuriću, Ministarstvu sporta u Vladi Republike Srpske na čelu sa gdjom Sonjom Davidović i Rukometnom savezu Republike Srpske koji vodi gdin Marinko Umičević, svim sponzorima i donatorima koji su u ovako teškoj ekonomskoj situaciji obezbijedili novčana sredstva za igranje u najjačem rangu BH rukometa, na radost velikog broja ljubitelja rukometa i sporta u Trebinju!
U proteklom vremenu neizvjesnosti koja je vladala u vezi sudbine kluba, ostali smo bez većeg broja igrača koji su bili nosioci igre u protekle dvije sezone. Nadamo se da je tu kraj odlascima igrača, zadovoljstvo nam je što su neki igrači otišli u velike i poznate klubove i lige, što je dokaz da se u klubu dobro radilo i da su oni kvalitetni igrači i ljudi. Iskreno im želimo uspješan nastavak sportske karijere i dobro zdravlje!
Neće biti lako nadoknaditi odlazak standardnih prvotimaca koji su zajedno sa stručnim štabom napravili prepoznatljiv sistem igre koji su poštovali naši protivnici, koji je iznjedrio velike pobjede u našoj dvorani nad Borcem, Slogom, Bosnom, Gračanicom, a znali smo donijeti bodove sa vrućih gostujućih terena iz Maglaja, Mostara, Goražda...
Sretni smo što ćemo u narednim danima konačno da vas obradujemo i nekim lijepim vijestima, dolascima u naš klub, medju kojima će biti i neka zvučna imena iz Premijer lige BiH. Isto tako ćemo ozvaničiti nastavak saradnje sa igračima koji su ponikli u našem klubu, nosiocima igre iz prošle sezone. Takodje, želimo dati šansu jednoj veoma talentovanoj juniorskoj generaciji koja trenira sa prvom ekipom dvije godine, nadamo se da će ovi momci iskoristiti ukazano povjerenje, i pokazati da sa pravom stručni štab na njih računa u budućnosti! O planovima i izgledu ekipe za sledeću sezonu pisaćemo u narednim danima....
U svakom slučaju čeka nas zanimljiva sezona, koji bi za nas trebala početi 05.08.2020. godine, prozivkom koju će obaviti stručni štab na čelu sa gdinom Darkom Tavrićem čime će se ozvaničiti početak priprema za sezonu 2020/21. Rukometni savez BiH još nije donio konačnu odluku o početku prvenstva, svi vjerujemo da će se epidemiološka situacija popraviti i da će sport pobijediti i u ovoj bitci, a da će prvenstvo krenuti po planu sredinom septembra...

Neka nam bude sa srećom još jedna sezona u dugoj istoriji našeg Leotara, molimo vas da pazite na sebe i druge i naravno vidimo se u SD " Miloš Mrdić" jer nam vaša podrška mnogo znači!

Mi smo tim...Leooo!!!!, stoji u saopštenju.


Sloboda : Iskra
Lokomotiva : Vogošća PH
Borac m:tel : Konjuh
Bosna Vispak : Sloga (D)
Leotar : Maglaj
Slavija : Gračanica
Sloga (GV-U) : Goražde
Izviđač CO : Drina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac m:tel 18 15 1 2 46
2 Gračanica 18 14 0 4 42
3 Bosna Vispak 18 10 3 5 33
4 Sloga (GV-U) 18 10 2 6 32
5 Izviđač CO 18 10 2 6 32
6 Sloga (D) 18 7 7 4 28
7 Slavija 18 8 3 7 27
8 Sloboda 18 8 1 9 25
9 Lokomotiva 18 7 4 7 25
10 Maglaj 18 8 1 9 25
11 Leotar 18 7 2 9 23
12 Konjuh 18 6 3 9 21
13 Vogošća PH 18 6 1 11 19
14 Goražde 18 6 0 12 18
15 Iskra 18 5 2 11 17
16 Drina 18 1 0 17 3