XS
SM
MD
LG

Održana Jahorina ultra trejl

Jahorina

Ovog vikenda na Jahorini je održano šesto izdanje Jahorina Ultra trail takmičenja, prvi put u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina. Na četiri rute, različitih dužina Mini 14km, Midi 23km, Maxi 49 km i Ultra 88 km, uspješno je startovao 231 takmičar. Promjenljivo vrijeme sa sunčanim i kišovitim intervalima učinilo je ovaj izazov još atraktivnijim a svi učesnici su ponijeli lijepe utiske sa Jahorine.

Na najdužoj distanci 88 km, najuspješniji su bili Neven Cicović u muškoj konkurenciji sa ostvarenim vremenom od 9 sati i 43 minuta i Jelena Filipović u ženskoj konkurenciji. Pobjednik Maxi trke u muškoj konkurenciji je bio Marko Kozul u ženskoj konkurenciji  na 49 km najbolja je bila Lana Ostojić. Najbolje plasirani na Midi trci bili su Miloš Milosavljević i  Snežana Đurić dok su najbrži finišeri Minija bili Snežan Obradović i Nevena Jovanović.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić tom priliko je rekao: „Uprkos otežanim vremenskim uslovima trkači su uspješno i sigurno preko Romanije, Pala i Trebevića stigli na ciljno mjesto na Jahorini. Čestitam svim učesnicima, posebno najbolje pasiranim u svim kategorijama. Hvala našem ambasadoru, Jovici Spajiću na ogromnoj podršci. Iza nas je još jedan veliki projekat u koji smo uložili mnogo ljubavi i truda i siguran sam da se vidimo i sljedeće godine!"

Jovica Spajić, ambasador ovogodišnjeg JUT-a je dodao:" Staze su bile odlične i izazovne, dobre i adekvatne markacije, prelijep planinski teren i sve trke su protekle uspješno. Nadam se da će sljedeće godine biti još više takmičara kako bi im pokazali šta sve Jahorina nudi i koliki potencijal ova planina ima."

Nedeljko Elek predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina je rekao da je Jahorina postala centar sportskih zbivanja, čestitao je svim učesnicima i dodao:"Prije par dana nam je u posjeti bio svjetski broj jedan Novak Đoković, sada nam je tu Jovica Spajić i uspješno smo organizovali Jahorina Ultra trail a u septembru nas očekuje i velika biciiklistička Trka kroz Srbiju."

Ovogodišnje izdanje Jahorina Ultra Traila organizovano je uz veliku pomoć i podršku sponzora Sara – prirodna negazirana mineralna voda, Master fizikal, Sport Vision, Fun and Fit,  Petrol BH Oil Company, Red Bull, Lilium, Molson Coors BH sa svojim brendovima Jelen pivo i izotoničnog napitka Hidra, Planet bike, Konstrukcije Monting, Neoplanta, Pani, firma Auto-Rašević, Jet Set, Onogošt, Apoteka Jovana Pale, R/P Apoteka Pale, Apoteka Pharma-San, Aeroskin, Black and White, Zlatno Zrno, hotel Termag, VIP Jahorina, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Oružane snage BIH, Helikopterski servis RS,Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo. 

Ostale fotografje: