XS
SM
MD
LG

Povratak Aleksandra Gojkovića

Kraljevački prvoligaš se ne šali. Od 30. juna kada je zvanično potvrđena odluka FSS da će se Sloga od nove sezone takmičiti u Prvoj ligi Srbije, na Gradskom stadionu se sve promenilo za 360 stepeni. Angažovani predsednik Aleksandar Mijatović krenuo je u potragu za pojačanjima, fudbalerima koji prave razliku i sada se može reći da je uspeo da selektira izuetno jak, vrlo ozbiljan tim koji će biti konkurentan u prvoligaškoj konkurenciji. Najnovija akvizicija Sloge je Aleksandar Gojković, štoper, fudbaler koji je ponikao kraj Spomen parka i koji se u matični klub vraća posle devet godina.

Jedan je od najboljih igrača koji su ponikli u Slogi u poslednje dve decenije. I kao mlad igrač na sebe je skrenuo pažnju izuzetnom borbenošću, velikim talentom i znalo se da će uspeti u fudbalu. Zato mi je posebno drago da smo našli zajednički jezik i da se vratio na Gradski stadion. On je ogromno pojačanje i potpuno se uklapa u u sve što smo uradili ovog leta kada je u pitanju sastav „belih“. Ponovo je debitovao u Slogi u utakmici sa Brodarcem i pokazao koliko će biti značajan za naš tim – kaže Aleksandar Mijatović, predsednik kraljevačke Sloge.

Ekipa Sloge pred početak utakmice sa Brodarcem

Aleksandar Gojković je iz Sloge otišao 2011. godine i u njenom dresu do tada odigrao 146 zvaničnih utakmica. Prva stanica mu je bila užička Sloboda, zatim je igrao u čačanskom Borcu, pa u Radniku iz Surdulice gde je jedno vreme nosio i kapitensku traku. Odigrao je 160 utakmica u Superligi, stekao ogromno iskustvo,a potom se oprobao u grčkoj Larisi. Sada je došlo vreme da se vrati kući i to baš u pravom trenutku kada je Sloga posle pet godina ponovo u prvoligaškom karavanu. Pouzdani i beskompromisni štoper Sloge će 10. avgusta napuniti 32 godine.

Voleo bih da kažem da smo završili posao u prelaznom roku, ali nikada se ne zna. Postali smo i kao klub interesantni, mnogima se sviđa projekat koji vodimo, tako da ćemo videti da li će možda još neko pojačati Slogu. Važno je da smo doveli dobre igrače, odlične ljude, momke koji kvalitetom podižu lestvicu i sada sam ubeđen da nas čeka dobra sezona.

Sloga je na Zlatiboru odigrala sedmi kontrolni meč u ovom pripremnom periodu. Pobeđen je Brodarac minimalnim rezultatom 1-0,a to je i druga pobeda „belih“ u pripremnom periodu.

Detalj sa utammice Brodarac-Sloga i start Nemanje Kruševca

Odlična utakmica. I Brodarac i Sloga su igrali pravi fudbal, mislim da možemo biti veoma zadovoljni. Igra Sloge je bila bolja nego na prethodnim mečevima, to govori da se ekipa dovoljno upoznala, da su usvojeni zahtevi stručnog štaba i vide se obrisi igre našeg tima u novoj sezoni. Ostalo je još dve nedelje do početka sezone, odigraćemo za vikend kontrolni meč sa Jagodinom koja nam je direktni rival u Prvoj ligi. Tu će se podvući crta učinjenog, ali već sada mogu da kažem da sam veoma zadovoljan. Odigrali smo četiri utakmice sa našim superligašima, vratili se na fudbalsku mapu Srbije, skrenuli na sebe pažnju potezima koje smo vukli u prelaznom roku, ali i selekcijom tima i igrom. Moramo da nastavimo u istom ritmu,a očekujem da dobijemo pomoć celog grada, svih ljudi kojima je stalo do kraljevačkog fudbala i Sloge koja je uvek bila istinski reprezent fudbala u gradu na Ibru – zaključuje Aleksandar Mijatović, predsednik kraljevačke Sloge.