XS
SM
MD
LG

"Crveni" remizirali sa Jagodincima

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Fudbaleri Radničkog 1923 juče su boravili u Jagodini, gde su u okviru priprema za novu takmičarsku sezonu odigrali prijateljsku utakmicu sa novim prvoligašem, ekipom GFK Jagodina. U jednoj zanimljivoj fudbalskoj predstavi, u kojoj su viđena četiri pogotka, nije bilo pobednika – 2:2 (1:1).

Igrao se 12. minut kada je Lazar Petrović najspretnije reagovao u gužvi pred golom Jagodinaca i doneo Kragujevčanima početnu prednost.

Pokušavali su potom domaći da uzvrate, ali je Vladimir Savić bio izuzetno raspoložen na golu kragujevačkog prvoligaša. Ipak, sjajni čuvar mreže konačno je kapitulirao u 34. minutu, kada ga je posle udarca iz ugla savladao Vladan Pavlović.

Isti igrač omogućio je Jagodincima rezultatski preokret u 63. minutu, nakon što se lepo oslobodio dvojice protivničkih igrača i plasirao loptu u nebranjeni deo mreže. Konačan rezultat postavio je mladi napadač Radničkog 1923 Petar Simović preciznim udarcem glavom u 84. minutu.

GFK JAGODINA – RADNIČKI 1923 2:2 (1:1)

JAGODINA - Stadion:
Gradski. Sudija: Slobodan Mitrović (Jagodina). Strelci: V. Pavlović u 34. i 63. minutu, a Petrović u 12. i Simović u 84. minutu za Radnički 1923.

GFK JAGODINA: Vesić, Stojković, Jovančić, Radulović, A. Stamenković, Ilić, Medić, Divac, Stojanović, D. Stamenković, V. Pavlović. Igrali su još: Drašković, Mićunović, Todorović, Sujić, Obradović, Bangura, Milić, Viktor, Nikolić, Matijević, N. Pavlović, Lukić, Ivetić.

RADNIČKI 1923: Savić, Varjačić, Petrović, Filipović, Dukić, Vidović, Todorović, Ćirović, Nikodijević, Ilić, Vićentijević. Igrali su još: Raičević, Rađen, Milikić, Kovačević, Vidović, Aleksijević, Simović, Avram, Petković, Kuranov.