XS
SM
MD
LG

Pravljenje auto-puta se isplatilo

Veliki posao je iza nas. Isplatilo se sve, na kraju. Kada smo prije pa skoro godinu dana krenuli u bitku za bolje dane našeg fudbala, nije bilo lako.

Tadašnji predsjednik, bio je čvrst i nedodirljiv. Znali smo šta nas čeka, ali smo bili odlučni da korak po korak dođemo do pozicije da ga uzdrmamo. Morali smo voditi računa da sve informacije budu istinite, precizne i tačne...

Godinama je on vedrio i oblačio u našem fudbalu i uz pomoć saradnika ga doveo na niske grane. Nije bilo gotovo nikakve medijske pažnje. Gledanje sopstvene koristi bilo je jedini i glavni postulat rada i funkcionisanja Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Korak po korak išli smo naprijed. Polako smo počeli da krnjimo taj bedem oko Fudbalskog saveza Republike Srpske i vojske poslušnika... Mnogi od njih su nam poručivali da radimo uzaludan posao.

Mi (a bilo nas je trojica) smo znali da to nije uzaludno i da se medijska slika počela mijenjati. Svaki dan donosio je korak bliži izlazu iz tunela!

Svjetlost na kraju tunela  je ipak postajala sve vidljivija. U ovoj borbi za bolje sutra fudbalskog sporta ogromnu pomoć i podršku dobili smo i od sadašnjeg predsjednika fudbalskog saveza Republike Srpske, Vice Zeljkovića. Oni koji su do tada bili pravi vojnici bivšeg predsjednika, su polako počeli da mijenjaju priču i nisu više bili čvrsti zagovornici politike tadašnjeg prvog u Srba, što se fudbala tiče.

Na kraju smo, sa strane, gledali kako se ruši carstvo do tada nedodirljivog i kako odlazi u istoriju.

Nastavili smo mi svojim putem (nas trojica) pomažući ozdravljenju našeg fudbala. Ima još posla, biće još prepreka, ali smo juče i prethodnih dana ipak vidjeli da smo ispravno radili. Novi predsjednik Vico Zeljković, sa saradnicima, je donio jedan novi elan i novi vjetar. Smanjeni su drastično  troškovi klubovima, savez je dobio sponzora. Ono što nas posebno raduje je činjenica da smo izvukli Prvu ligu iz mraka. Stižu radio prenosi. Nije ih bilo pet - šest godina, imamo tv prenos... Kada smo počeli da pravimo auto-put za smjenu bivšeg i dolazak novih snaga u Fudbalski savez Republike Srpske, mnogi su bili u mišijoj rupi. A danas???