XS
SM
MD
LG

Sloboda prolaz ka Grbavici

Za fudbalere Borca nema stajanja. Već danas (19 časova) na banjalučkom Gradskom stadionu gostuje tuzlanska Sloboda. I u drugom uzastopnom domaćem meču na otvaranju sezone 2020/21. izabranici trenera Vlade Jagodića žele pobedu, da sa maksimalnih šest bodova dočekaju derbi na Grbavici protiv Željezničara u naredni utorak, pa potom slede dueli sa Širokim Brijegom i Zrinjskim.

Na taj način bi crveno-plavi overili ubedljiv startni trijumf (6:0) protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, ušli u pobednički niz i stekli dodatno samopouzdanje pred prvi derbi koji ih čeka za četiri dana. Ipak, pre Želje moraće da se potrude kako da savladaju uvek neugodnu i čvrstu Slobodu, jer su tuzlaci, tradicionalno, tvrd orah za Banjalučane.

-Slobodu poštujem, bez obzira na to imamo samo jedan cilj u ovoj utakmici, a to je pobeda. Radićemo od starta utakmice da do toga i dođemo. Želimo da potvrdimo rezultat iz prvog kola protiv Mladosti. Igrači odlično rade, zadovoljan sam. Želimo da se nametnemo od prvog minuta utakmice sa Slobodom. Tuzlaci su podmladili tim, dosta menjali u odnosu na prošlu sezonu, međutim to nas neće zavarati. Biće težak teren za igru, dosta je klizavo zbog kiše koja pada nekoliko dana, ali to nas neće sprečiti da dođemo do postavljenog cilja. Nadam se novom prvenstvenom trijumfu – rekao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Borca koji je jedno vreme proveo i na klupi tuzlanskog premijerligaša.

Goleadu protiv Mladosti otvorio je defanzivac Marko Jovanović. Tako je štoper Banjalučana ušao u klupsku, ali i istoriju Premijer lige BiH jer je strelac prvog premijerligaškog gola u sezoni 2020/21.

-U dobroj atmosferi dočekujemo Slobodu. Biće teže nego u prvoj utakmici u kojoj smo dobro otvorili prvenstvo. Želimo da izgledamo dobro, želimo da pobedimo i sa maksimalnih šest bodova dočekamo derbije koji nas čekaju u narednom periodu. Očekuje nas mnogo izazovniji posao nego protiv Mladosti. Pobeda je jedini cilj. Nadam se da ćemo i ovog puta biti pravi i da ćemo na Grbavicu putovati u odličnom i pobedničkom raspoloženju. Igraćemo maksimalno ozbiljno i borbeno kako bi napravili još bolju atmosferu i kako bi naši navijači, koji će nas gledati putem TV prenosa na Arenisport, bili zadovoljni – rekao je Marko Jovanović, štoper Borca.

Iskusni fudbaler je dodao da se nada novim golovima u nastavku sezone i punom doprinosu u ostvarivanju postavljenih takmičarskih ambicija.

-U prošloj utakmici sam postigao neobičan gol za defanzivca, šutirao sam izvan 16 metara. Verujem da će biti još prilika za golove i da ću ove sezone biti efikasniji nego prethodne. Ipak, moj prioritetni posao je da sačuvamo našu mrežu, a imamo kvalitet u navalnoj liniji i igrače koji će da postižu golove. Međutim,svaki put kada igrač postigne gol on mu je izuzetno drag, tako i meni prvenac u ovoj sezoni u kojoj Borac može mnogo – poručio je otpimistično iskusni Marko Jovanović.

Trener Vlado Jagodić je istakao da će duel protiv Slobode propustiti suspendovani golman Mladen Kukrika, koji će najverovatnije da napusti crveno-plave zbog kršenja klupske discipline, te levi bek Aleksandar Subić. Umesto Subića, koji će pauzirati da bi izbegao rizik od povrede, u protokolu će se naći Đorđe Ćosić.

 

 

 

 


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25